Frans Hens - Antwerpen aan de Schelde -ets- - Verkocht

Frans Hens - Antwerpen aan de Schelde -ets- kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Frans Hens - Antwerpen aan de Schelde -ets- kopen? Bied vanaf 1!
Frans Hens - Antwerpen aan de Schelde -ets- kopen? Bied vanaf 1!Frans Hens - Antwerpen aan de Schelde -ets- kopen? Bied vanaf 1!Frans Hens - Antwerpen aan de Schelde -ets- kopen? Bied vanaf 1!Frans Hens - Antwerpen aan de Schelde -ets- kopen? Bied vanaf 1!Frans Hens - Antwerpen aan de Schelde -ets- kopen? Bied vanaf 1!Frans Hens - Antwerpen aan de Schelde -ets- kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Frans Hens (1856-1928)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1900 t/m 1944
TechniekEts
DragerPapier
StijlImpressionistisch
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen17 x 26 cm (h x b)
Incl. lijst34 x 49 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Prachtig werk van de Belgische etser Frans Hens in zeer goede staat. Voorstelling van de Antwerpse haven aan het begin van de 30e eeuw.

Frans Hens was een Belgische kunstenaar die in 1856 te Antwerpen geboren is en die in 1928 overleden is. Hij was een schilder, tekenaar, aquarellist en graficus. In 1872 opleiding aan de Academie te Antwerpen o.l.v. J. Jacobs. Reisde in 1873 naar Amerkika en ging zich nadien verder vervolmaken aan de Academie te Antwerpen. Werd bevriend met T. Verstraete. Reisde in 1886 en 1887 naar Congo. Schilderde in samenwerking met Eug. Broerman het Panorama van Congo voor de Tentoonstelling van 1897. Bracht van zijn reizen schetsen, aquarellen, schilderijen en een verzameling planten mee. Schilderde landschappen, maar verwierf vooral faam als marineschilder en zocht zijn inspiratie bij voorkeur in de omgeving van de Schelde. Aanvankelijk was de invloed van T. Verstraete merkbaar. Realiseerde eerder melancholische werken, vooral zichten bij mist, regen of tegen de avond. Op gevoelige wijze gaf hij de verschillende nuances weer in breed aangebrachte, dikke verfmassa’s. In 1894 publiceerde hij een album met tien etsen geïnspireerd door de Schelde. In 1891 medestichter van de Groep De XIII, in 1905 van Kunst van Heden. Was van 1919 tot 1923 leraar aan het Hoger Instituut te Antwerpen. Werk o.m. in de Musea te Antwerpen, Brussel, Gent. Vermeld in BAS I en Twee eeuwen signaturen van Belgische kunstenaars. (Piron)
Conditie
ConditieNieuwstaat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Utrecht, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 17,50
Naar Duitsland € 17,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Frans Hens (1856-1928) 

Belgisch Belgisch

Geplaatst door  kunstmest
Lid sinds 2014
575 verkochte items
Alle items van deze verkoper (12)
49 cm
34 cm
26 cm
17 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieUtrecht,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd27-3-2024 om 20:54
Eindtijd5-4-2024 om 22:36
Biedingen (7)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken