Frans Storm - Indrukwekkend 1967 Expressionistisch Olieverf "Industrieel / Havengezicht" gesig - Verkocht

Frans Storm - Indrukwekkend 1967 Expressionistisch Olieverf "Industrieel / Havengezicht" gesig kopen? Bied vanaf 89!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Frans Storm - Indrukwekkend 1967 Expressionistisch Olieverf "Industrieel / Havengezicht" gesig kopen? Bied vanaf 89!
Frans Storm - Indrukwekkend 1967 Expressionistisch Olieverf "Industrieel / Havengezicht" gesig kopen? Bied vanaf 89!Frans Storm - Indrukwekkend 1967 Expressionistisch Olieverf "Industrieel / Havengezicht" gesig kopen? Bied vanaf 89!Frans Storm - Indrukwekkend 1967 Expressionistisch Olieverf "Industrieel / Havengezicht" gesig kopen? Bied vanaf 89!Frans Storm - Indrukwekkend 1967 Expressionistisch Olieverf "Industrieel / Havengezicht" gesig kopen? Bied vanaf 89!Frans Storm - Indrukwekkend 1967 Expressionistisch Olieverf "Industrieel / Havengezicht" gesig kopen? Bied vanaf 89!Frans Storm - Indrukwekkend 1967 Expressionistisch Olieverf "Industrieel / Havengezicht" gesig kopen? Bied vanaf 89!Frans Storm - Indrukwekkend 1967 Expressionistisch Olieverf "Industrieel / Havengezicht" gesig kopen? Bied vanaf 89!Frans Storm - Indrukwekkend 1967 Expressionistisch Olieverf "Industrieel / Havengezicht" gesig kopen? Bied vanaf 89!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Frans Storm (1905)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1967
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlExpressionistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen60 x 70 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
  • Frans Storm werd op 4 maart 1905 in Amsterdam geboren en is overleden op 12 november 1998 te Doetinchem.

    Na de lagere school werd hij huisschilder want er moest geld verdiend worden, Frans tekende graag en volgde een teken- en schildercursus in Wognum bij Hoorn.
    In 1922 verhuisde hij als huisschilder naar Gendringen en in 1929 naar Zelhem waar hij naast huisschilder veel tekende en waar hij zijn eerste schilderijtjes ging maken.

    Bij gebrek aan linnen, prepareerde hij karton of suikerzakken, hij was één van de weinige kunstschilders die zijn eigen verven maakte.
    De kleuren werden zijn grote kracht, hij ontmoette toen ook de Zelhemse kunstschilder Herman Knaake en zijn toekomstige vrouw Mary waarmee hij in 1933 trouwde.

    Op 17 maart 1941 werd De Doetinchemse Kunstkring opgericht waarvan Frans lid werd en bleef tot vlak na de oorlog.
    Daarna vertrok het gezin naar Doetinchem en is hij huisschilder af want zijn vrouw zorgde met haar pension voor de inkomsten.
    Afgezien van enkele lessen van Otto Hanrath was hij als kunstschilder autodidact.

    In de loop der jaren heeft hij onvermoeid naar een eigen stijl gezocht, van impressionist via expressionist naar abstract.

    Als natuurliefhebber zocht hij de schoonheid van het Achterhoeks landschap maar hij schilderde later ook in Frankrijk en in de Scandinavische landen.
    Frans was één van de weinige kunstschilders uit onze regio met een reputatie die tot buiten de landsgrenzen reikte.

    Er waren veel exposities niet alleen in Nederland maar o.a. ook in Parijs.

    Frans Storm was als schilder geliefd en bekend bij de Doetinchemse bevolking.
    Hij is met een aantal werken vertegenwoordigd op de vele exposities aldaar o.a. met een bospartij welke is uitgevoerd in fauvistische kleuren en uitgevoerd in een ruw met het paletmes gemetselde verflaag, in 1941 getuigde dat van een moderne aanpak.

    De kunstverzameling van de gemeente Doetinchem kent een kerncollectie met werken uit het oeuvre van de kunstenaar Frans Storm.

    Hij exposeerde zowel in het binnenland als wel in het buitenland.
    Is met werk vertegenwoordigd in tal van nationale- en internationale collecties van musea zoals Museum Henriette Polak te Zutphen, bedrijven, instellingen, gemeentes en particulieren. Datum toegevoegd: 24/02/2009 door: De Kunsthistoricus
Conditie
ConditieGoed
groot formaat olieverf op jute. Niet ingelijst. Kan op verzoek door onze lijstenmaker tegen scherpe (kost)prijs professioneel worden ingelijst.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 15,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Frans Storm (1905) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  Artpointamsterdam
Lid sinds 2013
3864 verkochte items
Alle items van deze verkoper (116)
70 cm
60 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd8-8-2021 om 20:09
Eindtijd29-8-2021 om 22:05
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken