Fred Bervoets - Uniek tweezijdig beschilderd schilderij. Groot formaat. - Verkocht

Fred Bervoets - Uniek tweezijdig beschilderd schilderij. Groot formaat. kopen? Bied vanaf 1500!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Fred Bervoets - Uniek tweezijdig beschilderd schilderij. Groot formaat. kopen? Bied vanaf 1500!
Fred Bervoets - Uniek tweezijdig beschilderd schilderij. Groot formaat. kopen? Bied vanaf 1500!Fred Bervoets - Uniek tweezijdig beschilderd schilderij. Groot formaat. kopen? Bied vanaf 1500!Fred Bervoets - Uniek tweezijdig beschilderd schilderij. Groot formaat. kopen? Bied vanaf 1500!Fred Bervoets - Uniek tweezijdig beschilderd schilderij. Groot formaat. kopen? Bied vanaf 1500!Fred Bervoets - Uniek tweezijdig beschilderd schilderij. Groot formaat. kopen? Bied vanaf 1500!Fred Bervoets - Uniek tweezijdig beschilderd schilderij. Groot formaat. kopen? Bied vanaf 1500!Fred Bervoets - Uniek tweezijdig beschilderd schilderij. Groot formaat. kopen? Bied vanaf 1500!Fred Bervoets - Uniek tweezijdig beschilderd schilderij. Groot formaat. kopen? Bied vanaf 1500!Fred Bervoets - Uniek tweezijdig beschilderd schilderij. Groot formaat. kopen? Bied vanaf 1500!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Fred Bervoets (1942)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1989
TechniekAcryl
DragerKarton
IngelijstIngelijst
Afmetingen80 x 106 cm (h x b)
Incl. lijst103 x 127 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Uniek schilderij met twee schilderingen op de voor- en achterkant van Fred Bervoets in originele lijst. Het tweede werk werd voor het eerst zichtbaar nadat de achterplaat is verwijderd omdat het werk uit het passe-partout was gezakt.Bervoets is een plastisch kunstenaar die werkt met diverse schildertechnieken, zijn beeldtaal is ruw en rauw. Dit schilderij is daar een kenmerkend voorbeeld van.
De verf is op sommige delen pasteus aangebracht.
Het is zijn passie om altijd te kunnen schilderen. Het is niet duidelijk of de schilder daarom tweezijdig heeft geschilderd of dat hij minder tevreden was met het eerste werk. Op de voorkant staat een signatuur. 
Het werk dateert uit 1989. In 1994 kreeg Bervoets in Scotsdale, Arizona een dubbeltentoonstelling met Jean-Michel Basquiat, die toen drie jaar dood was. Meer kan je als kunstenaar niet verlangen om je carrière internationaal te lanceren. Bervoets dacht er anders over. Hij wilde nooit reizen.
Het enige wat hem echt interesseert, is artistiek zijn zin kunnen doen. Altijd maar werken. Geen toegevingen, aan niemand. Wel zijn van dit schilderij enkele litho's gemaakt.
Het werk is ingelijst achter glas maar komt beter tot zijn recht zonder glas. 

Conditie
ConditieZeer Goed
Beide werken verkeren in goede staat.
Het is zeer waarschijnlijk dat Bervoets het werk zelf heeft ingelijst.
Het schilderij aan de achterkant is met papiertape in het passe-partout geplaatst.

De lijst en het passe-partout zijn handgemaakt. Ook hier ruw en rauw zoals de beeldtaal.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam. afhalen na 1 juli. parkeren voor de deur geen probleem. het is een zwaar werk. er is een lift aanwezig., Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Fred Bervoets (1942) 

Belgisch Belgisch

Geplaatst door  dedelft
Lid sinds 2017
124 verkochte items
Alle items van deze verkoper (5)
127 cm
103 cm
106 cm
80 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam. Afhalen na 1 juli. Parkeren voor de deur geen probleem. Het is een zwaar werk. Er is een lift aanwezig.,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd29-5-2023 om 9:58
Eindtijd10-6-2023 om 22:57
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken