Hans van Norden - Rustende motorrijder

Hans van Norden - Rustende motorrijder kopen? Bied vanaf 125!
Hans van Norden - Rustende motorrijder kopen? Bied vanaf 125!Hans van Norden - Rustende motorrijder kopen? Bied vanaf 125!Hans van Norden - Rustende motorrijder kopen? Bied vanaf 125!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Hans van Norden (1915-2011)
TypeSchilderij
Jaartal1978
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlRealistisch
IngelijstIngelijst
Afmetingen30 x 40 cm (h x b)
Incl. lijst36 x 46 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Hans van Norden was in 1948 grondlegger van De Realisten samen met Nico Wijnberg en Theo Kurpershoek. Ze hielden vast aan het realisme omdat kunst begrijpelijk moest zijn en blijven voor een groot publiek. Ze ageerden tegen de abstracte kunst van o.a. Karel Appel waarvan musea gecharmeerd raakten, maar waarin veel gewone mensen niets zagen. In 1951 kregen De Realisten uiteindelijk een grote tentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Desondanks keerde de kunstwereld zich af van het realisme. De afgelopen decennia begint pas het besef door te dringen dat ook het na-oorlogse realisme schitterend werk heeft voortgebracht. Dit kleine schilderij getuigt daarvan. Het realisme van de slapende motorrijder (is het Van Norden zelf?) onder een boom op een heuveltje onder een bloedrode hemel  biedt volop ruimte voor interpretaties door het contrast van de onschuldige slaap versus de dreigende lucht,  met de motor als waker. De titel is door de schilder zelf achterop geschreven. Het schilderij zit in een passende baklijst.
Conditie
ConditieGoed
Het schilderij zit hoogstwaarschijnlijk in de door de kunstenaar zelf gekozen baklijst. De linker bovenhoek van het doek trekt iets door de wijze waarop het is opgespannen destijds. Maar dat heeft geen invloed om de uitstraling van het schilderij. 
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Gouda, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 19,50
Naar Duitsland € 19,50
Europese Unie € 19,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd16-6-2022 om 16:47
Eindtijd26-6-2022 om 22:54
Openingsbod € 125
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieGouda,  Nederland