• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français
Hans van Norden (1915-2011)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Hans van Norden
Hans van Norden (1915-2011)

Hans van Norden (1915-2011)

Kunstenaar

Hans van NORDEN (Bussum 1915 - Amsterdam 2011). Hans van Norden volgt de opleiding aan de Rijksacademie van beeldende kunsten te Amsterdam. Zijn docenten zijn Heinrich Campendonk en Johannes Jurres. Van Norden is een veelzijdig kunstenaar (graficus, aquarellist, tekenaar, glasschilder, wandschilder, monumentaal kunstenaar, schilder, vervaardiger van moza_ek, textielkunstenaar). Hij is docent aan de academie voor Tekenleraren te Tilburg. Hij is verder betrokken bij de oprichting in 1945 van het Scapino-ballet, samen met Nico Wijnberg en danseres Hans Snoeck. Hij maakt hiervoor kostuum- en decorontwerpen. In 1946-1947 is hij medeoprichter van de schildersgroep De Realisten ?als h_t alternatief voor de roemruchte Cobra-beweging en andere ?abstract?-werkende kunstenaars.? In 1951 werd in het Amsterdamse Stedelijk Museum rond hun werk de tentoonstelling ?Realisten uit zeven landen? georganiseerd. In 1965 richt Hans van Norden, samen met Nico Wijnberg en Harry op de Laak de Amsterdamse galerie Kabinet Floret op.

Aangeboden items
2
Verkochte items
11
Nationaliteit
NederlandsNederlands  
Links
Favoriet
FA. (15 x Favoriet)
filters
2 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Hans van Norden - C4313, Dranklokaal kopen? Bied vanaf 950!
Hans van Norden - C4313, DranklokaalSchilderij

Geplaatst doorMarsmeijer

Eindtijd 12-04-2022 om 21:58

Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
Afmetingen68 cm x 88 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Hans van Norden - Rustende motorrijder kopen? Bied vanaf 125!
Hans van Norden - Rustende motorrijderSchilderij

Geplaatst doorCollectieM

Eindtijd 26-06-2022 om 22:54

Jaartal1978
TechniekOlieverf
Afmetingen36 cm x 46 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Hans van Norden

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Hans van Norden? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Hans van Norden. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Hans van Norden en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Hans van Norden te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Hans van Norden!

Volg het aanbod kunst van Hans van Norden te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Hans van Norden te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Hans van Norden instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Hans van Norden kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Hans van Norden!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Hans van Norden kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Hans van Norden en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Hans van Norden via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Hans van Norden of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Hans van Norden?

Kunst kopen van Hans van Norden begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Hans van Norden, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Hans van Norden. Om meer kans te maken om de Hans van Norden te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Hans van Norden! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.