Ivo Damme - Linosnede 'De Walkurenrit' (fraai gelijst!)

Ivo Damme - Linosnede 'De Walkurenrit' (fraai gelijst!) kopen? Bied vanaf 45!
Ivo Damme - Linosnede 'De Walkurenrit' (fraai gelijst!) kopen? Bied vanaf 45!Ivo Damme - Linosnede 'De Walkurenrit' (fraai gelijst!) kopen? Bied vanaf 45!Ivo Damme - Linosnede 'De Walkurenrit' (fraai gelijst!) kopen? Bied vanaf 45!Ivo Damme - Linosnede 'De Walkurenrit' (fraai gelijst!) kopen? Bied vanaf 45!Ivo Damme - Linosnede 'De Walkurenrit' (fraai gelijst!) kopen? Bied vanaf 45!Ivo Damme - Linosnede 'De Walkurenrit' (fraai gelijst!) kopen? Bied vanaf 45!Ivo Damme - Linosnede 'De Walkurenrit' (fraai gelijst!) kopen? Bied vanaf 45!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ivo Damme (1932)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1971
TechniekHout/Linosnede
DragerPapier
StijlRealistisch
OnderwerpHistorisch
IngelijstIngelijst
Afmetingen32 x 21 cm (h x b)
Incl. lijst56 x 37 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage200
Fraaie linosnede van de hand van Frank-Ivo van Damme (ook wel: Ivo Damme) met als titel 'De Walkurenrit' uit 1971. Met potlood genummerd (61/200) en gesigneerd. Het geheel is gevat achter glas in een eenvoudige maar elegante zwarte houten lijst. Kan zo aan de muur.



Afmetingen lijst: 56 x 37 x 1,5 cm.
Afmetingen beeld ca. 32 x 21 cm.

Conditie: zeer goed, de lijst kent enige minieme plekjes, verder uitstekend.

Aangetekende zending.

|| De Walkuren (Oudnoords valkyrjar) zijn strijdgodinnen uit de Noordse mythologie. Oorspronkelijk waren het grimmige doods- en oorlogsgodinnen, die op de rug van hellehonden de slagvelden afstroopten op zoek naar gevelde (gevallen) helden, die als boodschapsters voor Odin dienst konden doen voor de eindstrijd tijdens Ragnarok.

Uiteindelijk evolueerden de Walkuren in de populaire cultuur van lelijke heksen vooral tot schone maagden. Ze waren de diensters of dochters van Odin en droegen mooie harnassen met helmen en speren en zaten op paarden met vleugels.

Richard Wagner heeft een van de mythen van de Walkuren gebruikt in Der Ring des Nibelungen. In deze mythe is Brünnhilde een Walkure. De eerste dag van de Ring heet Die Walküre ||






Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Groningen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 10,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Ivo Damme (1932)

Belgisch Belgisch Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  Kwakmania
Lid sinds 2019
58 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
37 cm
56 cm
21 cm
32 cm
Veilinggegevens
Starttijd27-10-2022 om 0:47
Eindtijd6-11-2022 om 22:57
Openingsbod € 45
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieGroningen,  Nederland