• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français

Joe Andoe: Bruin paard limited edition 4 van 4 - Verkocht

Joe Andoe: Bruin paard limited edition 4 van 4 kopen? Bied vanaf 429!
Dit item is verkocht Toon item

Verkoopprijs: € 429,00

Vergelijkbaar item plaatsen
Joe Andoe: Bruin paard limited edition 4 van 4 kopen? Bied vanaf 429!
Joe Andoe: Bruin paard limited edition 4 van 4 kopen? Bied vanaf 429!Joe Andoe: Bruin paard limited edition 4 van 4 kopen? Bied vanaf 429!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  HGH
FA. 

Lid sinds 2014
1 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
  • Joe Andoe (1955)
TypeGrafiek na 1900
Periode1945 t/m 1999
GesigneerdHandgesigneerd

Prachtig groot werk van Joe Andoe. afmeting 132 x 113 cm

gesigneerd handtekening en 4 van 4 

info mbt zijn werkwijze:

Hoewel Andoe tegenwoordig ook actief is als schrijver, is hij vooral bekend om zijn werk van olieverf. Zijn vrij minimalistische schilderijen bestaan meestal uit slechts één of twee kleuren. Dit zijn voornamelijk aardtonen, zwart en wit. De kunstenaar creëert zijn werk door verf op het canvas aan te brengen, de lijnen van zijn onderwerp in de verf te snijden en vervolgens de overige natte verf weer van het doek af te vegen. Zo blijft een enigszins grove textuur achter op het canvas. In combinatie met de donkere, al opgedroogde, verf van de achtergrond vormt dit vervolgens een duidelijke weergave van het af te beelden materiaal. Het is een contrasterend spel tussen licht en donker, waarin Andoe zegt op zoek te zijn naar het terugbrengen van de beelden tot hun zogenaamde blauwdruk.

Hoewel de onderwerpen zelf sterk verwant zijn aan de Amerikaanse jeugd, doet de melancholische stijl en het spookachtige effect van de door Andoe gebruikte verftechniek denken aan Europese symbolisten als Edvard Munch.

Het werk van Andoe is vertegenwoordigd in verschillende privé- en publieke collecties. Zijn schilderijen worden tentoongesteld in musea door heel de Verenigde Staten en maken onder andere deel uit van de vaste collectie van het Metropolitan Museum of Art en het Museum of Modern Art in New York, het Museum of Fine Arts te Boston en het Museum of Contemporary Art San Diego. Daarnaast is zijn kunst geëxposeerd geweest in onder meer Japan, Duitsland en Frankrijk.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Joe Andoe (1955)

Alle items van deze kunstenaar
Geplaatst door  HGH
FA. 

Lid sinds 2014
1 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
Pinterest
Dit item is verkocht voor 429,00
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:27-08-2014 om 14:42
Eindtijd:10-09-2014 om 14:42
Biedingen (1)
inklaar
04 sep. / 22:59
€ 429
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.