Johan Meijer - Johan Meijer, aquarel, Mauvevijver te Laren - Verkocht

Johan Meijer, aquarel, Mauvevijver te Laren kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Johan Meijer, aquarel, Mauvevijver te Laren kopen? Bied vanaf 1!
Johan Meijer, aquarel, Mauvevijver te Laren kopen? Bied vanaf 1!Johan Meijer, aquarel, Mauvevijver te Laren kopen? Bied vanaf 1!Johan Meijer, aquarel, Mauvevijver te Laren kopen? Bied vanaf 1!Johan Meijer, aquarel, Mauvevijver te Laren kopen? Bied vanaf 1!Johan Meijer, aquarel, Mauvevijver te Laren kopen? Bied vanaf 1!Johan Meijer, aquarel, Mauvevijver te Laren kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Johan Meijer (1885-1970)
Type kunstwerk Tekening / Aquarel
Periode 1900 t/m 1944

Uit Gooise boedel: leuke aquarel door Johan Meijer, die veel in en om Laren/Blaricum heeft geschilderd.

Afmeting: 14 bij 22 cm.

De aquarel is op kartin geplakt en linksonder gesigneerd: 'Johan Meijer'.

Op de achterzijde staat vermeld: 'Mauvevijver Laren'.

De kunstschilder Johan Meijer (Zwolle, 5 april 1885 Laren, 29 april 1970) was ondermeer leerling van A.M. Gorter. Zeven jaar lang was hij diens assistent, helpende met penselen schoonmaken en doeken repareren. Daarna ging hij naar Parijs en Brussel om te studeren. In 1912 vestigde hij zich in Blaricum en sindsdien koos hij vooral de Gooiersgracht als onderwerp. In allerlei weersomstandigheden legde hij de bomen en het watertje vast. Vooral berkenbomen en knotwilgen. Hij had een zeer grote voorliefde voor bomen, zijn eigen tuin leek wel een bos. Meijer woonde en werkte tot 1912 in Amsterdam, daarna tot 1925 in Laren (op het Zandgat 906, Adresboek: Laren-Blaricum 1916) en daarna op de Heideweg in Blaricum.

Transport
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .