Koos de Bruin - Een mens in de zon

Koos de Bruin - Een mens in de zon kopen? Bied vanaf 63!
Koos de Bruin - Een mens in de zon kopen? Bied vanaf 63!Koos de Bruin - Een mens in de zon kopen? Bied vanaf 63!Koos de Bruin - Een mens in de zon kopen? Bied vanaf 63!Koos de Bruin - Een mens in de zon kopen? Bied vanaf 63!Koos de Bruin - Een mens in de zon kopen? Bied vanaf 63!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Koos de Bruin (1941-1992)
TypeTekening / Aquarel
Jaartal1974
TechniekPen (Inkt)
DragerPapier
StijlExpressionistisch
OnderwerpNaakt
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen25 x 32.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Het is een mooie pentekening die altijd goed bewaard is gebleven. Het werk is onderdeel van een collectie werken uit de begin jaren 70 en  nog in het bezit zijn van I. de bruin.

Koos de Bruin (1941-1992) werd geboren in Gouda en heeft er altijd gewoond en gewerkt. Na een kort verblijf als leerling op de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Den Haag, leefde Koos vanaf 1968 als autodidact beeldend kunstenaar. En al snel creëerde hij een geheel eigen stijl. Zijn vroege werk is figuratief. Vanaf eind jaren zeventig worden zijn schilderijen expressiever en ruiger, verwant aan Cobra in Nederland en aan Georg Baselitz en de Neue Wilden in Duitsland. In zijn etsen is de invloed te zien van Anton Heyboer. In 1978 werd hij actief-lid van Pulchri Studio in 's-Gravenhage en kreeg aldaar in 1987 de Jacob Hartog-prijs. Koos nam deel aan vele tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Op de tentoonstelling 'Out of Africa', Nederlands primitivisme in de 20ste eeuw, in het Cobra museum te Amstelveen in 2004 waren er vele werken van Koos de Bruin te zien.
Conditie
ConditieGoed
De pentekening verkeert in goede staat. Het werk is altijd bewaard gebleven in een portfolio-map. Is hierdoor nauwelijks aan licht blootgesteld en daardoor amper verkleuring van het papier.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Gouda, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Koos de Bruin (1941-1992)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  IbbedeBruin
Lid sinds 2021
0 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
32.5 cm
25 cm
Veilinggegevens
Starttijd18-5-2021 om 0:00
Eindtijd25-5-2021 om 21:25
Openingsbod € 63
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieGouda,  Nederland