Martin Mehkek - Zima (winter) Boerderij met boer en koe in winterlandschap; naïeve kunst - Verkocht

Martin Mehkek - Zima (winter) Boerderij met boer en koe in winterlandschap; naïeve kunst kopen? Bied vanaf 195!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Martin Mehkek - Zima (winter) Boerderij met boer en koe in winterlandschap; naïeve kunst kopen? Bied vanaf 195!
Martin Mehkek - Zima (winter) Boerderij met boer en koe in winterlandschap; naïeve kunst kopen? Bied vanaf 195!Martin Mehkek - Zima (winter) Boerderij met boer en koe in winterlandschap; naïeve kunst kopen? Bied vanaf 195!Martin Mehkek - Zima (winter) Boerderij met boer en koe in winterlandschap; naïeve kunst kopen? Bied vanaf 195!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Martin Mehkek (1936-2014)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1967
TechniekOlieverf
DragerGlas
StijlKlassiek
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen42.5 x 47.5 cm (h x b)
Incl. lijst56.5 x 63.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Fraai "reverse painting on glass"schilderij uit 1967. Het toont een boerderij in een besneeuwd landschap met op de voorgrond een boer, die het laatste hooi voor zijn koe uit een kist lijkt te halen. Zijn jas heeft hij uitgetrokken en liefdevol over de koe gehangen. Let ook op de breed vertakte bomen, de donkere, diepblauwe winterhemel, de schitterde warme kleuren en het goede perspectief. 
De schilder, Martin Mehkek werd in 1936 geboren in Novacka in Kroatië in een arm boerengezin. Hij schilderde vooral in de winter, als er op het land niet veel te doen was. Hij behoort tot de Hlebine Art School (tweede generatie). Hij overleed in 2014. Een aantal van zijn werken is te zien in het Kroatisch Museum voor Naïeve Kunst en bij de Art Galery ALM in Zagreb.
Conditie
ConditieGoed
Het schilderij is m.i. puntgaaf. De afbeelding en kleuren zijn prachtig, Aan de achterkant zou dit "reverse painting on glass"-schilderij misschien wat beter beschermd mogen worden, maar zo'n bescherming lijkt eenvoudig aan te brengen.
De (waarschijnlijk) puur eikenhouten lijst is m.i. origineel en heeft een aparte vorm (zie foto). Er bevindt zich een aantal houtwormgaatjes in de lijst.  
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Eindhoven, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Martin Mehkek (1936-2014) 

Kroatisch Kroatisch

Geplaatst door  Dante2022
Lid sinds 2023
1 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
63.5 cm
56.5 cm
47.5 cm
42.5 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieEindhoven,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd29-5-2023 om 12:12
Eindtijd19-9-2023 om 17:55
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken