Pablo Picasso - Compositie 1948 grote originele kleurenlitho Schoolprints

Pablo Picasso - Composition 1948 grosse Original-Farblithographie School Prints kopen? Bied vanaf 880!
Pablo Picasso - Composition 1948 grosse Original-Farblithographie School Prints kopen? Bied vanaf 880!Pablo Picasso - Composition 1948 grosse Original-Farblithographie School Prints kopen? Bied vanaf 880!Pablo Picasso - Composition 1948 grosse Original-Farblithographie School Prints kopen? Bied vanaf 880!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Pablo Picasso (1881-1973)
Type kunstwerkPrenten & Uitgaves
Jaartal1948
TechniekLitho
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen49.5 x 76 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Vertaald met Google Translate. Originele tekst tonen .
Pablo Picasso. "Composition" 1948. Originele kleurenlitho voor de editie "School Prints" door Brenda Rawnsley ("Met Picasso's chauffeur - bedacht een plan om Picasso de volgende dag 'tegen het lijf te lopen'... Zwommen en dartelen op Picasso's deel van het strand... Geluncht met Picasso, hij onthulde het plan pas laat in de middag. Picasso stemde in uit liefde voor 'les enfants du monde'... ") Gedrukt door WSCowell Ltd. Londen. Gesigneerd en gedateerd "Picasso Vallauris 7.10.48" op de plaat.
Zelden! De meeste exemplaren werden in de naoorlogse periode als educatief materiaal op Engelse scholen verspreid. Er zijn nog maar weinig werken over die niet door schoolgebruik zijn versleten; dit blad vertoont slechts minimale tekenen van veroudering.

Literatuur: - Tate Britain, toegangsnummer P01718; - Hermann Wunsch "Schoolprenten. Een Londense kunstuitgave uit de jaren veertig". Königswinter 1986, blz. 68 e.v.

Brenda Rawnsley (31 juli 1916-25 juni 2007) was een Britse kunstactiviste die het innovatieve School Prints-programma ontwikkelde en leidde, dat kunstwerken aan basisscholen leverde. Ze werd geëerd voor haar diensten in de Tweede Wereldoorlog.
In 1946 stuurde ze brieven naar talloze Britse kunstenaars: ‘We produceren een serie autolithografieën… voor gebruik op scholen om schoolkinderen inzicht te geven in hedendaagse kunst.’ In 1947 vloog Rawnsley naar Frankrijk en overtuigde Pablo Picasso (Compositie, 1948 ), Georges Braque, Henri Matisse, Fernand Léger en Raoul Dufy om litho's te maken voor het programma Schoolprints.


Conditie
ConditieRedelijk
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Duitsland € 9,00
Europese Unie € 20,00
Wereldwijd € 38,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .