Panamarenko - Monopolis (Ijsblokken)

Panamarenko - Monopolis (Ijsblokken) kopen? Bied vanaf 270!
Panamarenko - Monopolis (Ijsblokken) kopen? Bied vanaf 270!Panamarenko - Monopolis (Ijsblokken) kopen? Bied vanaf 270!Panamarenko - Monopolis (Ijsblokken) kopen? Bied vanaf 270!Panamarenko - Monopolis (Ijsblokken) kopen? Bied vanaf 270!Panamarenko - Monopolis (Ijsblokken) kopen? Bied vanaf 270!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Panamarenko (1940-2019)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal2005
TechniekOffset
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen42 cm x 30 cm (h x b)
Lijst52 cm x 41 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
10 september - 6 november 2005

'Multimuljonair' Panamarenko en 'Happy space maker' Hugo Heyrman tijdens hun ijsblokkenactie op het Antwerpse Conscienceplein.

Historisch document.

HANDGESIGNEERD IN POTLOOD DOOR PANAMARENKO

Professioneel ingekaderd.

ZELDZAAM

"Happenings in België"
Hugo Heyrman - Panamarenko
Ijsblokkenactie, Antwerpen 1968VAGA, 'Multimiljonair' Panamarenko, 'Happy Space Maker'Hugo Heyrman en anderen luidden in 1968 een nieuw tijdperk in met hun provocerende acties. Zij ageren onder de naam VAGA (Vrije actie Groep Antwerpen). Zo wordt het Museum voor Schone Kunsten bezet en eisen zij daar een tentoonstellingsruimte. Op het Antwerpse Conscienceplein stapelen ze ijsblokken tot heuse barricades en eisen een autovrij plein en een kinderspeelplaats. De eis voor het autovrij maken van dit pleintje in hartje Antwerpen wordt door deze hoogst efemere 'happening' realiteit. Later dienen zij een voorstel in om de atoomschuilkelder onder de Groenplaats om te bouwen tot een centrum voor hedendaagse kunst.

Juni 1968: Bezetting van het Hendrik Conscienceplein, de aktievoerders (VAGA - Vrije Aktie Groep Antwerpen) eisen een autovrij plein. 6 juli, ijsblokkenaktie: Hugo Heyrman en Panamarenko zetten het plein op kunstzinnige wijze af met een stapeling industrieel vervaardigde ijsblokken. 13 juli: VAGA-aktie, het plein getransformeerd in een groene zone, er wordt geprotesteerd in een happening-sfeer, optreden van Wannes Van de Velde. Begin juli neemt het schepencollege een principebeslissing aan om het plein autovrij te maken; pas in de loop van 1972 is het eerste autovrije plein in het hart van Antwerpen een feit.
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Panamarenko (1940-2019)

Belgisch Belgisch Alle items van deze kunstenaar (6)

Geplaatst door  user
FA. (9)

Lid sinds 2010
55 verkochte items
Alle items van deze verkoper (2)
Pinterest
41 cm
52 cm
30 cm
42 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:23-01-2023 om 19:53
Eindtijd:01-02-2023 om 22:09
Openingsbod € 270
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieRetie,  België
VerzendingAlleen binnen Europa

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.