Peter van den Braken - Norrland - Verkocht

Peter van den Braken - Norrland kopen? Bied vanaf 150!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Peter van den Braken - Norrland kopen? Bied vanaf 150!
Peter van den Braken - Norrland kopen? Bied vanaf 150!Peter van den Braken - Norrland kopen? Bied vanaf 150!Peter van den Braken - Norrland kopen? Bied vanaf 150!Peter van den Braken - Norrland kopen? Bied vanaf 150!Peter van den Braken - Norrland kopen? Bied vanaf 150!Peter van den Braken - Norrland kopen? Bied vanaf 150!Peter van den Braken - Norrland kopen? Bied vanaf 150!Peter van den Braken - Norrland kopen? Bied vanaf 150!Peter van den Braken - Norrland kopen? Bied vanaf 150!Peter van den Braken - Norrland kopen? Bied vanaf 150!Peter van den Braken - Norrland kopen? Bied vanaf 150!Peter van den Braken - Norrland kopen? Bied vanaf 150!Peter van den Braken - Norrland kopen? Bied vanaf 150!Peter van den Braken - Norrland kopen? Bied vanaf 150!Peter van den Braken - Norrland kopen? Bied vanaf 150!Peter van den Braken - Norrland kopen? Bied vanaf 150!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Peter van den Braken (1896-1979)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1900 t/m 1944
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlExpressionistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen60 x 80 cm (h x b)
Incl. lijst74 x 94 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Peter van den Braken (1896-1979). Norrland. Landschap in het noordelijkste deel van Zweden. Olieverf op doek. Gesigneerd en op de achterzijde geschreven: Norrland.


Petrus Anthonius (Peter) van den Braken (Eindhoven, 25 september 1896 - aldaar, 11 januari 1979) was een Nederlandse figuratieve kunstschilder uit Noord-Brabant, die werkte als schilder, pastellist, aquarellist, en medailleur. Hij is vooral bekend door zijn landschappen "zeer driftig en met kracht op het doek gezet."
Van den Braken werd geboren in 1896 in Eindhoven als zoon van Poulus Catharina (Pauw) van den Braken (1868-1963) en Maria Elisabeth Cecilia van Bakel (1894-1980). Hij was de jeugdvriend van Antoon Coolen, die bekend werd als romanschrijver. Van den Braken was een bewonderaar van Vincent van Gogh. In het schildersdorp Heeze kreeg hij onderricht van de schilder Jan Kruysen. en had contact met zijn zoon Anton Kruysen. Veel van de technieken van het schilderen heeft hij echter zichzelf bijgebracht.
Van den Braken heeft op vele plaatsen gewoond en hij heeft ook veel gereisd. Reeds op twaalfjarige leeftijd besloot hij Brabant te verlaten om met zijn schildersbenodigdheden de wereld rond te trekken. Hij werkte in zijn jonge jaren onder andere in Eindhoven, Brussel, Kortenhoef, Parijs, Londen en Rome. Later in zijn leven werkte hij enige tijd in Noord Amerika in Montreal en Toronto in Canada, Palm Beach in Florida en in Mexico City. Terug in Nederland werkte hij in Amsterdam, Den Haag, en Eindhoven en ten slotte in Sterksel.
Hij schilderde vooral landschappen (dorpsgezichten, stadsgezichten en havengezichten) en stillevens, waarbij hij uitging van zijn geheugen en van schetsen. Ook in het buitenland maakte hij veel schilderijen die het authentieke Noord-Brabantse landschap weergaven.
Naar hem is het Peter van den Brakencentrum te Sterksel genoemd, waar werken van hem en van aan hem verwante tijdgenoten worden tentoongesteld. (Bron: Wikipedia)
Conditie
ConditieGoed
Het schilderij is in goede staat met ouderdomssporen en gebruikssporen.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Den bosch, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 30,00
Naar Duitsland € 30,00
Europese Unie € 30,00
Wereldwijd € 65,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDen Bosch,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd1-7-2021 om 17:31
Eindtijd3-10-2021 om 22:48
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken