Rein Dool - inkttekening - "2 mannen op een waterfiets" - Verkocht

Rein Dool - inkttekening - "2 mannen op een waterfiets" kopen? Bied vanaf 110!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Rein Dool - inkttekening - "2 mannen op een waterfiets" kopen? Bied vanaf 110!
Rein Dool - inkttekening - "2 mannen op een waterfiets" kopen? Bied vanaf 110!Rein Dool - inkttekening - "2 mannen op een waterfiets" kopen? Bied vanaf 110!Rein Dool - inkttekening - "2 mannen op een waterfiets" kopen? Bied vanaf 110!Rein Dool - inkttekening - "2 mannen op een waterfiets" kopen? Bied vanaf 110!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Rein Dool (1933)
TypeTekening / Aquarel
Jaartal1971
TechniekPen (Inkt)
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen19 x 31 cm (h x b)
Incl. lijst34 x 43 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Beschrijving:
Een prachtig kunstwerk van de Nederlandse kunstenaar Rein Dool (1933). Met houten lijst, passe-partout en glas. Gesigneerd rechts onder en gedateerd 1971. Het kunstwerk is te bezichtigen bij Kunsthandel Martins anno 2018 te 2e Exloermond (Drenthe). Verzenden of ophalen is mogelijk.


Rein Dool (Leiden, 3 februari 1933) is een Nederlandse kunstenaar die schilderijen, sculpturen en keramiek maakt. In 1958 won hij de tweede prijs van het Van Collemfonds en in 1989 ontving hij de Jeanne Oosting Prijs voor zijn aquarellen. Dool volgde een opleiding aan de Amsterdamse Grafische School. Hij leerde modeltekenen bij het Leidse schildersgenootschap Ars Aemula Naturae, waar hij lid van was. Vanaf de jaren 80 werkte hij steeds meer met gouache en aquarel, en werd zijn werk meer en meer gekenmerkt door vereenvoudiging en stilering. Vorm en kleur zijn sindsdien belangrijker in zijn werk dan herkenbare beelden. In 1979 werd hij benoemd tot docent tekenen en lithografie (later ook schilderen) aan de Kunstacademie in 's-Hertogenbosch. Hij werkte onder meer in het Europees Keramisch Werkcentrum in 's-Hertogenbosch en was tussen 1979 en 1989 als docent verbonden aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in die stad. Rein Dool exposeerde sinds de jaren 50 in verschillende Nederlandse galerieën en musea. Het Letterkundig Museum in Den Haag kocht een deel van de door Dool geschilderde portrettenreeks van bevriende schrijvers. Tot die reeks behoren portretten van Maarten 't Hart, Maarten Biesheuvel en Ed Leeflang. 


Provenance:
Collectie Kunsthandel Martins anno 2018
Nederland
Conditie
ConditieGoed
Algemeen in een goede staat.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Tweede exloermond, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 5,75

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieTweede Exloermond,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd27-1-2020 om 9:42
Eindtijd26-7-2020 om 17:38
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken