Rene van der Meulen - 2 beschilderde panelen met kleurrijke figuren - Verkocht

Rene van der Meulen - 2 beschilderde panelen met kleurrijke figuren kopen? Bied vanaf 45!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Rene van der Meulen - 2 beschilderde panelen met kleurrijke figuren kopen? Bied vanaf 45!
Rene van der Meulen - 2 beschilderde panelen met kleurrijke figuren kopen? Bied vanaf 45!Rene van der Meulen - 2 beschilderde panelen met kleurrijke figuren kopen? Bied vanaf 45!Rene van der Meulen - 2 beschilderde panelen met kleurrijke figuren kopen? Bied vanaf 45!Rene van der Meulen - 2 beschilderde panelen met kleurrijke figuren kopen? Bied vanaf 45!Rene van der Meulen - 2 beschilderde panelen met kleurrijke figuren kopen? Bied vanaf 45!Rene van der Meulen - 2 beschilderde panelen met kleurrijke figuren kopen? Bied vanaf 45!Rene van der Meulen - 2 beschilderde panelen met kleurrijke figuren kopen? Bied vanaf 45!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Rene van der Meulen (1940)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal2008
TechniekGemengde Techniek
DragerPaneel
StijlExpressionistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen19 x 30 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
2 kleurrijke schilderwerken van René van der Meulen, vervaardigd op steigerhouten panelen. Ze verdienen het om bijvoorbeeld in een baklijst geplaatst te worden.
Duidelijk geïnspireerd en beïnvloed door de CoBrA beweging, verwantschap met schilders als Corneille en Karel Appel.

Over de kunstenaar:

René Van der Meulen (1940) begon zijn carrière in de kunst als fotograaf. Zijn experimentele foto’s werden in de jaren zeventig samen met werken van Ed van der Elsken en andere bekendheden opgenomen in collecties van het Stedelijk Museum, het Frans Hals museum en het Prentenkabinet in Leiden.

Als professioneel fotograaf wordt de kunstenaar dagelijks met zijn neus op de realiteit – het haarscherpe fotografische beeld – gedrukt. Toch blijven er dramatische en emotionele gebeurtenissen over die niet met het oog van de camera te pakken zijn. In zijn schilderijen kan hij dergelijke ervaringen op zijn eigen wijze verbeelden. De kunstenaar laat zich inspireren door emoties die gebeurtenissen bij hem oproepen, en maakt gebruik van de beelden die hij dagelijks vanwege zijn professie als fotograaf bewust opneemt, zoals de schoonheid van een lijnenspel op een muur, de spookachtige sfeer in een mistig vissersstadje of de vreemde vorm van een regenplas waarin zand is gewaaid.

Terwijl hij zich overgeeft aan het doek en worstelt met zijn materiaal, ontstaan de composities min of meer intuïtief; Van der Meulen wordt heen en weer geslingerd tussen figuratief en non-figuratief. Zijn de (mens)figuren in zijn werk al herkenbaar, dan zijn ze toch verwrongen en verdraaid en worden ze gevormd door een heftige explosie van kleurvlakken, structuren en grillige lijnen. De expressie en het gebruik van indringende en felle kleuren hebben overeenkomsten met de stroming CoBrA waarmee Van der Meulen zich verwant voelt en waarvan Karel Appel en Corneille belangrijke vertegenwoordigers zijn. Van der Meulen maakt gebruik van acryl, olieverf, gouaches en verwerkt ook andere materialen in zijn werken, zoals fotomateriaal (collages).

Conditie
ConditieZeer Goed
met vlotte hand geschilderd op steigerhouten paneeltjes
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoorn, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 8,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Rene van der Meulen (1940) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  takamine
Lid sinds 2020
339 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
30 cm
19 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd7-1-2021 om 16:37
Eindtijd18-1-2021 om 21:40
Biedingen (2)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken