• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Siep van den Berg - collage/stifttekening - 1984 (gesigneerd!)

Siep van den Berg - collage/stifttekening - 1984 (gesigneerd!) kopen? Bied vanaf 75!
Siep van den Berg - collage/stifttekening - 1984 (gesigneerd!) kopen? Bied vanaf 75!Siep van den Berg - collage/stifttekening - 1984 (gesigneerd!) kopen? Bied vanaf 75!Siep van den Berg - collage/stifttekening - 1984 (gesigneerd!) kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Siep van den Berg (1913-1998)
TypeTekening / Aquarel
Jaartal1984
TechniekCollage
DragerPapier
StijlAbstract
OnderwerpAbstract
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen32.5 cm x 20 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Collage/stifttekening van Siep v/d Berg uit 1984.  Het werk is links onder gesigneerd. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Verzenden: onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Van den Berg bezocht als zoon van een smid de ambachtsschool. Hij werd huisschilder, maar maakte ook schilderijen. In 1930 bezocht hij de Friese schilder Jacob Ydema om over zijn ambities te praten; bij die gelegenheid maakte Ydema een aantal schetsen van hem. Van 1930 tot 1933 volgde hij de avondopleiding Tekenen en Schilderen aan Academie Minerva in de stad Groningen. Hij had er les van onder anderen Jan Altink. Toen leerde hij ook al de Friese schilder Gerrit Benner kennen. Na deze opleiding zette hij met Oscar Gubitz een reclamebureau op. In 1937 ontdekte Hendrik Werkman zijn schilderwerk en stimuleerde hem daarmee verder te gaan.

Vanaf 1939 huurde Van den Berg de theekoepel in het Sterrebos in Groningen als atelier en legde hij zich volledig toe op het kunstenaarschap. In 1943 trouwde hij met Fie, de dochter van Hendrik Werkman.[2] Hij bezocht na de Tweede Wereldoorlog een aantal keren Parijs en volgde daar lessen aan de Académie de la Grande Chaumière. Van den Berg scheidde van zijn vrouw en verhuisde in 1954 naar Amsterdam, waar hij een atelier had aan de Brouwersgracht. De theekoepel in Groningen hield hij aan. Aanvankelijk maakte Van den Berg vrije schilderijen, maar zijn stijl ontwikkelde zich van het naturalisme via het impressionisme en het kubisme naar het constructivisme.

Van den Berg leed aan het syndroom van Guillain-Barré, waardoor hij vanaf 1966 ongeveer tien jaar uit de roulatie was. Later hervatte hij zijn werk, dat nog abstracter was dan daarvoor.

Naast schilderijen maakte Van den Berg ook diverse sculpturen; als beeldhouwer was hij autodidact. In 1983 schonk hij aan zijn geboortedorp Tirns het beeld Libbensline (Levenslijn), dat op 13 oktober van dat jaar werd onthuld door Commissaris der Koningin Hans Wiegel. De Humanistische Omroep maakte in 1986 een documentaire, waarin Van den Berg over zijn leven en werk vertelde.

ConditieGoed

In goede staat

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Siep van den Berg (1913-1998)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (12)
Geplaatst door  KiewitKunstonder100euro
FA. (30)

Lid sinds 2014
893 verkochte items
Alle items van deze verkoper (326)
Pinterest
20 cm
32.5 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:13-09-2022 om 11:13
Eindtijd:24-09-2022 om 20:27
Openingsbod € 75
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE, Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.