Theo Niermeijer - acryl op papier - 1965 - Verkocht

Theo Niermeijer - acryl op papier - 1965 kopen? Bied vanaf 75!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Theo Niermeijer - acryl op papier - 1965 kopen? Bied vanaf 75!
Theo Niermeijer - acryl op papier - 1965 kopen? Bied vanaf 75!Theo Niermeijer - acryl op papier - 1965 kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Theo Niermeijer (1940-2005)
Type kunstwerk Schilderij
Jaartal 1965
Techniek Acryl
Drager Papier
Stijl Modern
Onderwerp Abstract
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 50 x 32 cm (h x b)
Gesigneerd Ongesigneerd/Drukgesigneerd
Acryl op papier van Theo Niermeijer uit een persoonlijke map. Datum: 15/1/1965. Het werk is aan de onderzijde, gesigneerd, met een stempel van de kunstenaar. Afmetingen blad: H50 x b32cm. Afmetingen voorstelling: H50 x b32cm.  De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.
Herkomst: Dit werk komt uit een map, uit het persoonlijk archief van de kunstenaar.

Verzenden: onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Theo Niermeijer was een daadkrachtig man en een verwoed reiziger. Hij volgde diverse kunstenaarsopleidingen in Amsterdam, Antwerpen en Warschau en reisde door Noord-Afrika, IJsland, de Verenigde Staten en het Midden- en Verre Oosten. Met name invloeden uit dat Verre Oosten zijn in Niermeijers werk terug te vinden.
Eén van zijn ateliers bevond zich in het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg, op een locatie waar de komende jaren veel gaat veranderen: het vervuilde gebied naast het nieuwe IJburg. Een enorme lap grond met loodsen, auto´s in diverse staten van ontbinding, vrachtwagens en woonwagens. Honderden van zijn sculpturen stonden er binnen en buiten, tussen wrakken en brandnetels, geleund tegen bomen en muren.
Beelden uit een vroegere periode (totempalen, opgebouwd uit liggende ovalen, met maan- en zonnetekens, spiralen, harten en maskerachtige gezichten) stonden hier gebroederlijk opgesteld naast zijn nieuwe, meer abstracte beelden. Niermeijer noemde zichzelf ´de dichter van de schroot´. Het materiaal voor zijn sculpturen vond hij onder meer op scheepswerven, waar hij de overblijfselen van metaal-snijmachines verzamelde.
Door zijn reizen naar India, Tibet en China raakte hij in de ban van de oud-Chinese en de Boeddhistische filosofie. Sporen hiervan komen terug in zijn werken op papier en in zijn plastieken. Hij verdiepte zich in de ceremoniën van het Boeddhisme, het aanroepen van de goden. "Het is een soort bezwering, een exorcisme, het afroepen van bescherming." Niermeijer maakte enorme ´blow-ups´ van tantra´s en mandala´s.
Belangrijkste inspirator voor Niermeijer was de kunstenaar Shinkichi Tajiri. Ondanks hun verschil in werkwijze. Niermeijer werkte in het wilde weg, toevallig en willekeurig, zonder vast rijm en metrum. Hij had een relatie met de gedachtewereld van het Zenboeddhisme, in die zin dat men wordt geholpen door een “onzichtbare hand die het denken stopt en die je helpt scheppen uit de oneindige zee van creatieve mogelijkheden. Het is absoluut noodzakelijk dat je veel werkt, liefst iedere dag om die stroom aan de gang te houden en om je ogen en handen te sturen” aldus Niermeijer. Hakuin’s Home is een hommage aan Hakuin Ekaku, een oude Japanse Zen meester die leefde van 1686 tot 1769.


Conditie
ConditieGoed
In goede staat. Hier en daar een kreukeltje langs de rand. In de hoeken zitten punaise gaatjes. De onderrand is wat verkleurd (bruiner)
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 12,95
Naar België € 21,95
Naar Duitsland € 21,95
Europese Unie € 21,95
Wereldwijd € 55,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .