Willem Steelink (jr.) - Het Jacht

Willem Steelink (jr.) - Het Jacht kopen? Bied vanaf 300!
Willem Steelink (jr.) - Het Jacht kopen? Bied vanaf 300!Willem Steelink (jr.) - Het Jacht kopen? Bied vanaf 300!Willem Steelink (jr.) - Het Jacht kopen? Bied vanaf 300!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Willem Steelink (jr.) (1856-1928)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Jaartal1887
TechniekAquarel
DragerKarton
OnderwerpHavengezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen17 x 22 cm (h x b)
Incl. lijst28 x 33 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Ter zelfder tijd, dat de Amsterdamsche beau-monde het nimmer rustende stof der straten, den brandenden zonnegloed en den stank der donkerkleurige grachten naar buiten op het land of in de frissche zeelucht pleegt te ontvlieden, trekt de vreemdeling herwaarts en ziet men dikwijls het jacht van dezen of genen Britschen edelman of van een Amerikaanschen spoorwegkoning zijn anker vóor Amsterdam uitwerpen te midden eener vloot van groote en kleine handelsvaartuigen.
Van de overzij gezien, is dit een verrassend en schilderachtig schouwspel. Wat al tinten, wat al lijnen ontwaart men in 't verschiet! De gevels der huizen schemeren hier en daar door het mastbosch heen der schepen, wier kleurig vlaggedoek slechts op een koeltje wacht om zicht te kunnen ontplooien. Daken en vensters kaatsen den hellen zonneschijn met grillige vonkelingen duizendvoudig terug, terwijl hoog in de lucht de torens der kerken oprijzen als scherp geteekende, grijsschitterende silhouetten tegen den effen blauwen hemel.
Alles baadt zich in lichtglansen, tintelend en weergespiegeld op het rimpeloze watervlak, en in hetgeen er blinkt op den wal of aan boord.
Geen wonder, dat de Heer STEELINK,  die deze lichtspelingen op het koper zocht uit te drukken, zich enkel van de drooge naald heeft bediend, en nauwelijks de hulp van het sterkwater van noode had. Voor een zoo zonnig natuurtafereel was de fijne luchtige naaldspits het beste middel ter vertolking.
Conditie
ConditieGoed
Ingelijst in een glasloze pass-partout.
Rand van de lijst heeft lichte beschadigingetjes

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Dedemsvaart, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 13,00
Naar Duitsland € 13,00
Europese Unie € 13,00
Wereldwijd € 25,25
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd14-3-2023 om 16:44
Eindtijd23-3-2023 om 22:23
Openingsbod € 300
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDedemsvaart,  Nederland