Wim van Aken - Landschap met mensen en watervallen - Verkocht

Wim van Aken - Landschap met mensen en watervallen kopen? Bied vanaf 50!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Wim van Aken - Landschap met mensen en watervallen kopen? Bied vanaf 50!
Wim van Aken - Landschap met mensen en watervallen kopen? Bied vanaf 50!Wim van Aken - Landschap met mensen en watervallen kopen? Bied vanaf 50!Wim van Aken - Landschap met mensen en watervallen kopen? Bied vanaf 50!Wim van Aken - Landschap met mensen en watervallen kopen? Bied vanaf 50!Wim van Aken - Landschap met mensen en watervallen kopen? Bied vanaf 50!Wim van Aken - Landschap met mensen en watervallen kopen? Bied vanaf 50!Wim van Aken - Landschap met mensen en watervallen kopen? Bied vanaf 50!Wim van Aken - Landschap met mensen en watervallen kopen? Bied vanaf 50!Wim van Aken - Landschap met mensen en watervallen kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Wim van Aken (1933)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1949
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlKlassiek
OnderwerpLandschap
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen80 x 100 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Zeldzaam vroeg werk van WIm van Aken.; hij was 16 toen hij dit maakte!

Van Aken werd geboren in Amsterdam en verbleef tot na de Tweede Wereldoorlog in Batavia in Nederlands Indië. Als gevangene in een Jappenkamp gebruikte hij haren van zijn broer om penselen te maken. Terug in Nederland woonde hij in Halfweg (Haarlemmerliede en Spaarnwoude) en na 1996 in Naarden. In 2014 verhuisde hij daar van de Jan Steenstraat naar een verzorgingstehuis in Huizen.

In de zestiger jaren maakte hij studiereizen naar Italië, Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië. Van Aken werd beïnvloed door de klassieke Griekse oudheid en de Romeinse cultuur. Van Aken werkte veel met aquarel en sepia en gebruikte etstechnieken en lithografie. Onderwerpen waren gebouwen, landschappen, vrouwelijk naakt en architectuurelementen. Hij schilderde figuren in stillevens, stadsgezichten en interieurs. Zijn impressionistische en abstraherende werk voerde hij uit in mozaïeken, portretten en schilderijen in olieverf op doek. Hij signeerde meestal met 'W. van Aken'.

Al jong werd hij geïnspireerd door oude meesters als Rembrandt en Leonardo da Vinci. Toen hij dertien jaar oud was maakte hij al stillevens in de renaissancestijl. Van 1950-1952 bezocht hij het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam. Daarna bezocht hij de Gooise Academie in Hilversum. Van 1955 tot 1959 bezocht hij de Academie van beeldende kunsten in Den Haag. Een van zijn docenten was Paul Citroen. Van 1960-1962 kreeg hij les aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Wim van Aken was lid van de Kulturele Raad Noord-Holland in IJmuiden en de Gooise Schilders Vereniging en de Vereeniging van Beeldende Kunstenaars Laren-Blaricum.

Het werk komt rechtstreeks van zijn erfgenamen is 100% authentiek.
Conditie
ConditieGoed
Zie foto's zijn onderdeel van de omschrijving.
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 17,50
Naar Duitsland € 17,50
Europese Unie € 21,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieIJsselmuiden,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd7-3-2022 om 15:27
Eindtijd19-3-2022 om 20:09
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken