Andre Tigchelaar (1923-2011)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Andre Tigchelaar
Andre Tigchelaar (1923-2011)

Andre Tigchelaar (1923-2011)

Kunstenaar

André TIGCHELAAR

Schilder

Geboren te Harlingen in 1923. Overleden in 2011 te Zoetermeer.

Opleiding:

André Tigchelaar studeerde van 1948 tot 1951 aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten en is tot op hoge leeftijd zeer productief gebleven.

De natuur in het algemeen en de vogelwereld in het bijzonder hebben altijd centraal gestaan in zijn werk. Kenmerkend voor het oeuvre van Tigchelaar is het grote aantal technieken dat hij beheerste. Zo zijn er niet alleen olieverfschilderijen en aquarellen, maar ook meerkleuren-linosnedes, gewassen tekeningen, houtskool- en pasteltekeningen, scraperboard- en pentekeningen. Er is zowel figuratief als abstract werk.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
1
Verkochte items
106
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Andre Tigchelaar - Zonsondergang op het wad kopen? Bied vanaf 50!
Andre Tigchelaar (1923-2011) Nederlands Zonsondergang op het wad
TechniekOlieverf
Afmetingen71 cm x 101 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Andre Tigchelaar

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Andre Tigchelaar? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Andre Tigchelaar. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Andre Tigchelaar en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Andre Tigchelaar te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Andre Tigchelaar!

Volg het aanbod kunst van Andre Tigchelaar te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Andre Tigchelaar te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Andre Tigchelaar instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Andre Tigchelaar kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Andre Tigchelaar!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Andre Tigchelaar kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Andre Tigchelaar en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Andre Tigchelaar via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Andre Tigchelaar of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Andre Tigchelaar?

Kunst kopen van Andre Tigchelaar begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Andre Tigchelaar, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Andre Tigchelaar. Om meer kans te maken om de Andre Tigchelaar te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Andre Tigchelaar! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.