Beint Mankes (1918-1990)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Beint Mankes
Beint Mankes (1918-1990)

Beint Mankes (1918-1990)

Kunstenaar

1918-1990Beint Mankes is de zoon van de beroemde kunstenaar Jan Mankes en de tot doctor gepromoveerde Anne Mankes-Zernicke, de eerste vrouwelijke predikant in Nederland. Beint is pas twee jaar als zijn vader op 31-jarige leeftijd aan tuberculose overlijdt. Als kunstenaar heeft Beint slechts in zijn schaduw kunnen leven. Alleen al het portret dat vader Jan in 1916 van zijn moeder maakt wordt bestempeld als een 'ultieme klasse, een portret dat zijn weerga in de Nederlandse portretkunst niet kent door de sobere weergave van diepe ernst en gevoelvolle tederheid?. Als zoon kun je het alleen maar bewonderend aanschouwen en proberen niet gefrustreerd te raken, want het is onmogelijk te evenaren.Hoewel we veronderstellen dat vader Jan slechts als identificatie-object invloed heeft op de ontwikkeling van kunstenaar Beint, is diens talent ontegenzeglijk aanwezig. Beint Mankes gaat naar de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en vervolgens naar de kunstacademie in Den Haag. Hij woont en werkt eerst in Rotterdam, later in het Noord-Hollandse Laren en verdient aanvankelijk zijn brood als reclametekenaar en ?ontwerper. Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan wijdt hij zich op zeker moment geheel aan de kunst en schildert, aquarelleert en tekent (pastels) stillevens, landschappen, stads- en bosgezichten en portretten. Ook geeft hij les aan de Gooise Academie voor Beeldende Kunsten en is hij lid van de Gooise Schildersvereniging, zo vermeldt de kunstenaarsencyclopedie van Pieter Scheen, waarin hij een 'bekend schilder' genoemd wordt.

Aangeboden items
1
Verkochte items
13
Nationaliteit
NederlandsNederlands  
Links
Favoriet
FA. (8 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Beint Mankes - Bloemstilleven. kopen? Bied vanaf 149!
Beint Mankes - Bloemstilleven.Schilderij

Geplaatst doorSpiritual-art

Eindtijd 05-07-2022 om 21:13

Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
Afmetingen65 cm x 57.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPaneel
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Beint Mankes

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Beint Mankes? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Beint Mankes. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Beint Mankes en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Beint Mankes te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Beint Mankes!

Volg het aanbod kunst van Beint Mankes te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Beint Mankes te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Beint Mankes instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Beint Mankes kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Beint Mankes!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Beint Mankes kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Beint Mankes en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Beint Mankes via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Beint Mankes of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Beint Mankes?

Kunst kopen van Beint Mankes begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Beint Mankes, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Beint Mankes. Om meer kans te maken om de Beint Mankes te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Beint Mankes! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.