Bert Vredegoor (1956)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Bert Vredegoor
Bert Vredegoor (1956)

Bert Vredegoor (1956)

Kunstenaar

Bert VREDEGOOR (Deventer 1956)

Schilder, Graficus, Ruimtelijk werk

Opleiding:

Bert Vredegoor volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten, Arnhem.

Hij woont en werkt in Arnhem.

De werken van Bert Vredegoor laten zich nog het best omschrijven als 'hedendaagse iconen'. Het zijn stille meditatieve krachtbronnen. Objecten van aandacht en toewijding. Een schilderij van Bert Vredegoor is karig, maar niet arm. Van dichtbij bekeken onthult het beeld zelfs een rijke structuur. Laag na laag is de verf opgebouwd en afgeschrapt. De concentratie van de schilder op zijn werk manifesteert zich als een zuiveringsproces. Steeds weer wordt een werk beoordeeld, wat teveel is wordt verwijderd, waarna een nieuwe laag wordt toegevoegd. Bert Vredegoor zoekt naar de optimale balans tussen rijkdom en soberheid, tussen toon en kleur, tussen het ritme en de melodie. Titels van werken, als 'Zie de maan', 'De bomen' en 'Blote hemel', geven het spectrum aan waarbinnen Bert Vredegoor zich als beeldend kunstenaar beweegt. Het is het terrein van het associatieve, het intuïtieve, het archetype, het religieuze en het mythische. Om dit terrein te exploreren maakt hij gebruik van een zeer oorspronkelijke beeldtaal die grillig, decoratief, geometrisch, ornamentaal, direct en tekenachtig van karakter is. Soms gebruikt Bert Vredegoor eeuwenoude symbolen met mythische betekenissen om een werk een bepaalde duiding te geven en die aan de toeschouwer duidelijk te maken.

Exposities en prijzen:

Galerie FAM, Nijmegen Galerie Maghi Bettini, Amsterdam Lineart, Gent (België) Museum DeHondt Dhaenens, Deurle

Aangeboden items
3
Verkochte items
151
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Bert Vredegoor - FIGURATIE / KLEURLITHO / 65x50cm / SIG / 1991 kopen? Bied vanaf 25!
Bert Vredegoor (1956) Nederlands FIGURATIE / KLEURLITHO / 65x50cm / SIG / 1991
TechniekLitho
Afmetingen65 x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 25
Bied mee Bied mee
Bert Vredegoor - Un run kopen? Bied vanaf 25!
Bert Vredegoor (1956) Nederlands Un run
TechniekZeefdruk
Afmetingen77 x 57 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 25
Bied mee Bied mee
Bert Vredegoor - Jardin des bains I kopen? Bied vanaf 35!
Bert Vredegoor (1956) Jardin des bains I
TechniekZeefdruk
Afmetingen65 x 65 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 35
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Bert Vredegoor

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Bert Vredegoor? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Bert Vredegoor. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Bert Vredegoor en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Bert Vredegoor te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Bert Vredegoor!

Volg het aanbod kunst van Bert Vredegoor te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Bert Vredegoor te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Bert Vredegoor instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Bert Vredegoor kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Bert Vredegoor!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Bert Vredegoor kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Bert Vredegoor en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Bert Vredegoor via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Bert Vredegoor of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Bert Vredegoor?

Kunst kopen van Bert Vredegoor begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Bert Vredegoor, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Bert Vredegoor. Om meer kans te maken om de Bert Vredegoor te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Bert Vredegoor! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.