Carl-Henning Pedersen (1913-2007)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Carl-Henning Pedersen
Carl-Henning Pedersen (1913-2007)

Carl-Henning Pedersen (1913-2007)

Kunstenaar

Carl-Henning Pedersen

Schilder, Graficus

Geboren te Kopenhagen (Denemarken) in 1913, Overleden te Frederiksberg (Denemarken) in 2007.

Carl-Henning Pedersen was als kunstschilder autodidact. In 1936 begon zijn carriere als kunstenaar onder invloed van Egill Jacobsen. Van 1942 tot 1949 was Carl Pedersen lid van 'Host' en behoorde hij tot de groep rondom het tijdschrift 'Helhesten'.

In 1948 ging Carl Pedersen bij de groep CoBrA, ondanks dat hij zich niet heel erg bezig hield met de organisatie en de denkwijze van deze beweging. Pedersen bleef zijn hele leven in Denemarken. Hij participeerde in de illustere CoBrA exposities in Amsterdam (1949) en Luik (1951). Ook publiseerde het CoBrA tijdschrift Pedersens werk, maar ondanks alles concentreerde Pedersen zich toch het liefst op zijn eigen werk.

Pedersen heeft altijd zijn eigen stijl gehad. Dit was al goed zichtbaar aan zijn kunst van na de oorlog, schilderijen van vogels en goden in met name witte en gele tinten. Pedersen heeft atijd aan zijn eigen stijl vast gehouden, ook aan de wereld van fabeltjes met bogels, huisjes, bomen, zonnen en goden. Het is hem altijd blijven inspireren tot zijn dood.

Behoort tot de volgende stromingen/groepen: CoBrA

Aangeboden items
3
Verkochte items
47
Nationaliteit
DeensDeens  
Links
Favoriet
FA. (86 x Favoriet)
filters
3 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid
Carl-Henning Pedersen - litho: "Himmellasten" - 1988 kopen? Bied vanaf 299!
Carl-Henning Pedersen - litho: "Himmellasten" - 1988Grafiek (handgesigneerd)

Geplaatst doorKiewitKunst

Eindtijd 12-12-2022 om 21:30

Jaartal1988
TechniekLitho
Afmetingen85 cm x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Carl-Henning Pedersen - Den Himmelse Drage kopen? Bied vanaf 325!
Carl-Henning Pedersen - Den Himmelse DrageGrafiek (handgesigneerd)

Geplaatst doorbedi

Eindtijd 12-12-2022 om 22:42

Jaartal1970
TechniekLitho
Afmetingen84 cm x 69 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Carl-Henning Pedersen - Litho: 'Himmellasten' - 1988 kopen? Bied vanaf 299!
Carl-Henning Pedersen - Litho: 'Himmellasten' - 1988Grafiek (handgesigneerd)

Geplaatst doorKiewitKunst

Eindtijd 09-10-2022 om 21:20

Jaartal1988
TechniekLitho
Afmetingen85 cm x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst

Kunst kopen van Carl-Henning Pedersen

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Carl-Henning Pedersen? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Carl-Henning Pedersen. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Carl-Henning Pedersen en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Carl-Henning Pedersen te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Carl-Henning Pedersen!

Volg het aanbod kunst van Carl-Henning Pedersen te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Carl-Henning Pedersen te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Carl-Henning Pedersen instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Carl-Henning Pedersen kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Carl-Henning Pedersen!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Carl-Henning Pedersen kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Carl-Henning Pedersen en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Carl-Henning Pedersen via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Carl-Henning Pedersen of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Carl-Henning Pedersen?

Kunst kopen van Carl-Henning Pedersen begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Carl-Henning Pedersen, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Carl-Henning Pedersen. Om meer kans te maken om de Carl-Henning Pedersen te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Carl-Henning Pedersen! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.