Dick van Wijk (1943)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Dick van Wijk
Dick van Wijk (1943)

Dick van Wijk (1943)

Kunstenaar

Dick van Wijk (Leiden, 1943) is een Nederlands beeldhouwer. Hij heeft de opleiding Beeldhouwen gevolgd aan de Stadsacademie en de Jan van Eyck akademie te Maastricht.

Het werk van Dick van Wijk getuigt van de zoektocht naar het combineren van geometrische met organische vormen. In het oeuvre van de kunstenaar vormt het menselijk lichaam de basis van zijn concept. De cirkelvorm is het symbool van continuïteit en ontwikkeling.

Deze attributen, tezamen met verschillende diervormen, geven Van Wijk een breed medium om mee te werken. De materialisatie van de zoektocht kan zijn uiting vinden in brons, staal, marmer, hardsteen en glas. Daarbij vertegenwoordigt de samenvoeging van de verschillende materialen een soort van ironie en dynamiek.

De gemeentelijke opdrachten van de kunstenaar Dick van Wijk kan men aantreffen in de Limburgse provincie en ver daarbuiten. Hij woont tegenwoordig in Roermond.

Aangeboden items
1
Verkochte items
4
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Dick van Wijk - Man/landschap kopen? Bied vanaf 200!
Dick van Wijk (1943) Nederlands Man/landschap
TechniekBrons
Afmetingen27 cm x 19.5 cm x 6.1 cm (h x b x d)
GesigneerdHandgesigneerd
Openingsbod
€ 200
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Dick van Wijk

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Dick van Wijk? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Dick van Wijk. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Dick van Wijk en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Dick van Wijk te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Dick van Wijk!

Volg het aanbod kunst van Dick van Wijk te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Dick van Wijk te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Dick van Wijk instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Dick van Wijk kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Dick van Wijk!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Dick van Wijk kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Dick van Wijk en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Dick van Wijk via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Dick van Wijk of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Dick van Wijk?

Kunst kopen van Dick van Wijk begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Dick van Wijk, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Dick van Wijk. Om meer kans te maken om de Dick van Wijk te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Dick van Wijk! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.