Elmar Gille (1947-2015)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Elmar Gille
Elmar Gille (1947-2015)

Elmar Gille (1947-2015)

Kunstenaar

Elmar GILLE (Heiligenstadt 1947 - Heusden 2015)

Schilder, etser

Opleiding:

Gilles eerste opleiding was een lerarenopleiding voor kunsteducatie. Vervolgens ging hij, naast les te geven, drie jaar naar het Institut für Malerie und Graphik in Marburg. Van 1972 tot 1976 volgde hij aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch een opleiding aan de afdeling grafische vormgeving.

Gille woont en werkt in Heusden.

In Nederland waren Dick Cassée en Eduard Flor belangrijke docenten voor Gille. In Duitsland echter al is Gilles liefde voor Italië ontstaan, onder andere door zijn docente Gertraude Lowien die daar was opgeleid. Gille gaat nog steeds regelmatig naar Toscane, om inspiratie te halen uit het landschap en te werken in zijn atelier aldaar. Hij werkt met unieke diepdruktechniek, die hij zelf ontwikkeld heeft: na verf te hebben aangebracht op een houten plaat, verdiept hij de afbeeldingen op die ondergrond. Daardoor ontstaat een reliëf dat inkt aanneemt en een afdruk geeft.

Exposities en prijzen:

Het werk van Gille is geëxposeerd in onder meer de Verenigde Staten, Duitsland, Engeland en Indonesië.

Aangeboden items
5
Verkochte items
183
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Elmar Gille - Toscana kopen? Bied vanaf 95!
Elmar Gille (1947-2015) Nederlands Toscana
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen62 x 77 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 95
Bied mee Bied mee
Elmar Gille - Lauterbach kopen? Bied vanaf 75!
Elmar Gille (1947-2015) Nederlands Lauterbach
TechniekLitho
Afmetingen70 x 73 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 75
Bied mee Bied mee
Elmar Gille - La primavera kopen? Bied vanaf 100!
Elmar Gille (1947-2015) Nederlands La primavera
TechniekZeefdruk
Afmetingen67 x 67 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstGlasschade
Openingsbod
€ 100
Bied mee Bied mee
Elmar Gille - L'Estate kopen? Bied vanaf 100!
Elmar Gille (1947-2015) Nederlands L'Estate
TechniekZeefdruk
Afmetingen81 x 81 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 100
Bied mee Bied mee
Elmar Gille - Il cammino, aquatint ets kopen? Bied vanaf 60!
Elmar Gille (1947-2015) Nederlands Il cammino, aquatint ets
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen35 x 45 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 60
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Elmar Gille

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Elmar Gille? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Elmar Gille. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Elmar Gille en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Elmar Gille te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Elmar Gille!

Volg het aanbod kunst van Elmar Gille te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Elmar Gille te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Elmar Gille instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Elmar Gille kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Elmar Gille!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Elmar Gille kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Elmar Gille en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Elmar Gille via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Elmar Gille of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Elmar Gille?

Kunst kopen van Elmar Gille begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Elmar Gille, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Elmar Gille. Om meer kans te maken om de Elmar Gille te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Elmar Gille! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.