Ernest Trova (1927-2009)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Ernest Trova
Ernest Trova (1927-2009)

Ernest Trova (1927-2009)

Ernest Trova (Clayton, 19 februari 1927 ? Richmond Heights, 8 maart 2009) was een Amerikaans, surrealistisch en popartschilder en beeldhouwer.Ernest Tino Trova, wiens vader een industrieel ontwerper was, groeide op in Clayton (St. Louis County) in de staat Missouri en bezocht de Clayton High School. Tijdens zijn studie aan de St. Louis University High School begon hij een correspondentie met de dichter Ezra Pound, die na de Tweede Wereldoorlog vanwege zijn pro-fascistische opstelling in Itali_ tijdens de oorlog was opgenomen/ge_nterneerd in het St. Elizabeths Hospital in Washington D.C.. Zijn belangstelling ging uit naar design, kunst en po_zie en hij probeerde die drie componenten in zijn werk tot een eenheid te smeden. Trova was een autodidact en volgde nooit kunstonderwijs. Aanvankelijk was hij werkzaam als decorateur en etaleur in een warenhuis van de May Department Stores Company. Trova begon als schilder en stapte later over op de vervaardiging van driedimensionale constructies en beeldhouwkunst. De bestuursvoorzitter, Morton D. May (een verzamelaar en amateur-kunstenaar) kocht een van Trova's schilderijen, dat hij later schonk aan het Museum of Modern Art.Trova stelde in 1963 zijn eerste werken tentoon in de Pace Gallery in St. Louis. Enkele van zijn vroege werken werden al gekocht door het Guggenheim Museum en het Museum of Modern Art in New York, de Tate Gallery in Londen en door het St. Louis Art Museum in St. Louis.The Falling Man - In 1964 cre_erde Trova zijn meest bekend geworden werk, The Falling Man, waarvan hij meerdere versies maakte en waarvan de afbeelding werd hergebruikt in zeefdrukken, op horloges en caleidoscopen. Het seriematige van zijn werk werd, net als bij Andy Warhol, door de kritiek afgedaan als te commercieel en te kitscherig.

Aangeboden items
0
Verkochte items
2
Nationaliteit
Amerikaans Amerikaans  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Ernest Trova (1927-2009) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Ernest Trova (1927-2009) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Ernest Trova

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Ernest Trova? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Ernest Trova. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Ernest Trova en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Ernest Trova te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Ernest Trova!

Volg het aanbod kunst van Ernest Trova te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Ernest Trova te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Ernest Trova instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Ernest Trova kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Ernest Trova!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Ernest Trova kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Ernest Trova en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Ernest Trova via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Ernest Trova of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Ernest Trova?

Kunst kopen van Ernest Trova begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Ernest Trova, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Ernest Trova. Om meer kans te maken om de Ernest Trova te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Ernest Trova! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.