Ernst Fuchs (1930-2015)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Ernst Fuchs
Ernst Fuchs (1930-2015)

Ernst Fuchs (1930-2015)

Kunstschilder, Beeldhouwer, Graficus, Tekenaar

Ernst FUCHS (Wenen 1930 - Wenen 2015)

Fuchs werd geïnspireerd om kunstenaar te worden op een vroege leeftijd. In 1945, werd op de leeftijd van vijftien, Fuchs toegelaten tot de "Akademie der Bildenden Künste", die na de oorlog opnieuw geopend was op de Wenen Schillerplatz. Van 1950 tot 1962 woonde en werkte hij in Parijs, van waar hij naar Amerika, Italië, Spanje en Engeland reisde. Zijn eerste exposities in een groot museum en diverse solo-exposities vonden plaats tijdens deze periode. In 1957 trok hij zich terug in de beslotenheid van een klooster in Jeruzalem en schilderde een beeld van het laatste avondmaal voor refectorium van het klooster.In 1962 keerde Fuchs terug naar zijn stad, Wenen als internationaal befaamde kunstenaar en werd vier jaar later benoemd tot hoogleraar. In de vroege jaren 1970 kocht Fuchs "Villa Wagner" op Vienna-Hütteldorf, die hij opnieuw ontwierp als zijn plek om te wonen en werken.Tijdens de volgende jaren ontworp Fuchs etappes en kostuums voor Opera's en balletten. Hij schreef filosofische essays over poëzie. Van 1980 tot 1988 werd zijn werk bekroond met solo tentoonstellingen over de hele wereld.| D eerste grote retrospectieve tentoonstelling van de kunstenaar vond plaats op de "Palazzo Piagini" in Venetië, gevolgd door verdere retrospectieven in het Russisch Museum in Sint-Petersburg en Gruyère kasteel in Zwitserland in de jaren negentig en "Palais Harrach" in Wenen in 2001. Vandaag woont en werkt Fuchs in Monte Carlo. Sinds 1988 is "Villa Otto Wagner" zijn privé-museum, huisvesting de Ernst Fuchs collectie.

Aangeboden items
8
Verkochte items
226
Nationaliteit
Oostenrijks Oostenrijks  Frans Frans  
Links
Favoriet
filters
Ernst Fuchs - Liebsspiel der Nymphe - Signierte numm. Original Aquatinta Radierung - rar kopen? Bied vanaf 444!
Ernst Fuchs (1930-2015) Oostenrijks Frans Liebsspiel der Nymphe - Signierte numm. Original Aquatinta Radierung - rar
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen49.7 x 65 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 444
Bied mee Bied mee
Ernst Fuchs - Das Gefängnis des Sommers - Signierte numm. Original Aquatinta Radierung kopen? Bied vanaf 269!
Ernst Fuchs (1930-2015) Oostenrijks Frans Das Gefängnis des Sommers - Signierte numm. Original Aquatinta Radierung
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen50 x 63.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 269
Bied mee Bied mee
Ernst Fuchs - " EUROPA " EDITION ARTIST signiert kopen? Bied vanaf 300!
Ernst Fuchs (1930-2015) Oostenrijks Frans " EUROPA " EDITION ARTIST signiert
TechniekZeefdruk
Afmetingen34.5 x 55 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 300
Bied mee Bied mee
Ernst Fuchs - Phantom Lady kopen? Bied vanaf 410!
Ernst Fuchs (1930-2015) Oostenrijks Frans Fantoom dame
TechniekEts
Afmetingen80 x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 410
Bied mee Bied mee
Ernst Fuchs - Nixe, Farbradierung handsigniert, Aufl. 125, grosse Arbeit auf Bütten kopen? Bied vanaf 399!
Ernst Fuchs (1930-2015) Oostenrijks Frans Zeemeermin, kleurenets met de hand gesigneerd, oplage 125, groot werk op vergépapier
TechniekEts
Afmetingen59.5 x 79 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 399
Bied mee Bied mee
Ernst Fuchs - Blumen kopen? Bied vanaf 100!
Ernst Fuchs (1930-2015) Oostenrijks Frans Bloemen
TechniekGiclée
Afmetingen61 x 46 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerTextiel
Openingsbod
€ 100
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Ernst Fuchs

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Ernst Fuchs? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Ernst Fuchs. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Ernst Fuchs en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Ernst Fuchs te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Ernst Fuchs!

Volg het aanbod kunst van Ernst Fuchs te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Ernst Fuchs te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Ernst Fuchs instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Ernst Fuchs kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Ernst Fuchs!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Ernst Fuchs kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Ernst Fuchs en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Ernst Fuchs via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Ernst Fuchs of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Ernst Fuchs?

Kunst kopen van Ernst Fuchs begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Ernst Fuchs, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Ernst Fuchs. Om meer kans te maken om de Ernst Fuchs te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Ernst Fuchs! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.