• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Fedor van Kregten

Fedor van Kregten (1871-1937)

0 aangeboden items / 12 verkochte items

FA. (33 x Favoriet)

In het ebtij van de Haagse School schilderde Fedor van Kregten (1871-1937) zijn landschappen, waarin vaak en veel koeien voorkomen. Ook schaapskuddes stofferen veel van zijn schilderijen. De autodidact Van Kregten liet zich inspireren door de natuur. Hij speelde met het licht. Van Kregten geldt als een ? ten onrechte heden ten dage ondergewaardeerde ? nabloeier van de schilders der genoemde Haagse School. Misschien gek, wellicht gestoord, maar bij wijlen geniaal. Omdat hij het isolement verkoos, is hij door de kunstgeschiedenis wat vergeten, in elk geval niet op waarde geschat. Fedor van Kregten woonde en werkte een groot deel van zijn leven in de buurtschap Notter bij Wierden. Behalve in Wierden heeft Van Kregten zich metterwoon gevestigd in Den Haag en maakte hij een lange reis naar mediterrane gebieden, waaronder Spanje en Marokko.Van Kregten ging in 1906 naar Den Haag, voor de kunst. Hij heeft in de jaren twintig van de vorige eeuw het mediterrane gebied van Europa en Afrika bezocht. Dat veranderde zijn schilderstoets, het licht werd anders, het beeld uiteraard ook. Hij durfde steeds meer weg te laten.Bron ; rkd , scheen

Nationaliteit / school

Nederlands


Momenteel worden er helaas geen items van Fedor van Kregten (1871-1937) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod .

Er zijn 12 items van Fedor van Kregten (1871-1937) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 33 mensen die Fedor van Kregten (1871-1937) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.

Ontdek Kunstveiling

undefined

Nieuw aanbod

undefined

Populaire items

undefined

Exclusief aanbod

undefined

Vanaf 1 euro bieden

undefined

Aftersale

undefined

CoBrA Kunst

undefined

Exclusieve Grafiek

undefined

Sculpturen & Objecten

undefined

Sieraden & Juwelen

undefined

Vinyl

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.