Fedor van Kregten (1871-1937)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Fedor van Kregten
Fedor van Kregten (1871-1937)

Fedor van Kregten (1871-1937)

Kunstenaar

In het ebtij van de Haagse School schilderde Fedor van Kregten (1871-1937) zijn landschappen, waarin vaak en veel koeien voorkomen. Ook schaapskuddes stofferen veel van zijn schilderijen. De autodidact Van Kregten liet zich inspireren door de natuur. Hij speelde met het licht. Van Kregten geldt als een ? ten onrechte heden ten dage ondergewaardeerde ? nabloeier van de schilders der genoemde Haagse School. Misschien gek, wellicht gestoord, maar bij wijlen geniaal. Omdat hij het isolement verkoos, is hij door de kunstgeschiedenis wat vergeten, in elk geval niet op waarde geschat. Fedor van Kregten woonde en werkte een groot deel van zijn leven in de buurtschap Notter bij Wierden. Behalve in Wierden heeft Van Kregten zich metterwoon gevestigd in Den Haag en maakte hij een lange reis naar mediterrane gebieden, waaronder Spanje en Marokko.Van Kregten ging in 1906 naar Den Haag, voor de kunst. Hij heeft in de jaren twintig van de vorige eeuw het mediterrane gebied van Europa en Afrika bezocht. Dat veranderde zijn schilderstoets, het licht werd anders, het beeld uiteraard ook. Hij durfde steeds meer weg te laten.Bron ; rkd , scheen

Aangeboden items
1
Verkochte items
21
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Fedor van Kregten - 2 koetjes aan de waterkant kopen? Bied vanaf 595!
Fedor van Kregten (1871-1937) Nederlands 2 koetjes aan de waterkant
TechniekOlieverf
Afmetingen80 x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 595
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Fedor van Kregten

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Fedor van Kregten? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Fedor van Kregten. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Fedor van Kregten en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Fedor van Kregten te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Fedor van Kregten!

Volg het aanbod kunst van Fedor van Kregten te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Fedor van Kregten te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Fedor van Kregten instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Fedor van Kregten kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Fedor van Kregten!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Fedor van Kregten kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Fedor van Kregten en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Fedor van Kregten via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Fedor van Kregten of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Fedor van Kregten?

Kunst kopen van Fedor van Kregten begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Fedor van Kregten, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Fedor van Kregten. Om meer kans te maken om de Fedor van Kregten te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Fedor van Kregten! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.