Ger Dekkers (1929)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Ger Dekkers
Ger Dekkers (1929)

Ger Dekkers (1929)

Kunstenaar

Ger DEKKERS

Conceptueel kunstenaar, fotograaf, graficus.

Gerrit Hendrik Dekkers werd in 1929 geboren te Borne (Overijssel).

Opleiding:

Van 1950 tot 1954 volgde Dekkers een opleiding aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede.

Woont en werkt in Giethoorn (Overijssel).

Fotografie is voor Ger Dekkers het middel om zijn landschapswaarnemingen op een conceptuele manier uit te beelden. Deze foto’s van landschappen plaatst hij vaak zorgvuldig in een grid, waarbij elke foto licht afwijkt van de voorgaande; met dit werk heeft Dekkers internationale erkenning verworven. Na het voltooien van zijn opleiding vestigde Dekkers zich als grafisch ontwerper in Enschede, waar hij tot aan 1970 samen met Kees van Barneveld en Chris Hein de ontwerpstudio ‘Studio Vincent’ hield. In samenwerking met Henk Schuring en Jan Bolink richtte Dekkers in 1961 de Eerste Enschedese Kunstenaars Sociëteit op, waarvan de acties landelijk veel aandacht trokken. Na een tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam in 1969, brak Dekkers een jaar later internationaal door met een solotentoonstelling in het Museum Kröller-Müller. In 1973 verhuisde Dekkers naar Giethoorn, waar hij nu nog steeds woont. Rondom die tijd kreeg hij verschillende reis- en werkbeuzen van het ministerie van Cultuur. Daarnaast werkte hij tot in 2002 als fotograaf in opdracht, vooral voor de provincies Overijssel en Flevoland.

Exposities en prijzen:

Naast de belangrijke exposities in het Stedelijk Museum Amsterdam en Museum Kröller-Müller, was Dekkers in 1977 met de continue projectie van 25 Planned landscapes aanwezig op de Dokumenta 6. Ook werd zijn werk New Dutch Seascapes tentoongesteld in het Nederlandse paviljoen op de EXPO ’98 in Lissabon.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
2
Verkochte items
33
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Ger Dekkers - Negen dagen uit het leven van Ben d'Armagnac en Ger Dekker kopen? Bied vanaf 75!
Ger Dekkers (1929) Nederlands Negen dagen uit het leven van Ben d'Armagnac en Ger Dekker
TechniekOffset
Afmetingen64.5 x 49.5 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Openingsbod
€ 75
Bied mee Bied mee
Ger Dekkers - Flevoland, Wood of silver poplars - incl.boekwerk kopen? Bied vanaf 65!
Ger Dekkers (1929) Nederlands Flevoland, Wood of silver poplars - incl.boekwerk
TechniekOffset
Afmetingen40 x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 65
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Ger Dekkers

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Ger Dekkers? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Ger Dekkers. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Ger Dekkers en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Ger Dekkers te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Ger Dekkers!

Volg het aanbod kunst van Ger Dekkers te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Ger Dekkers te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Ger Dekkers instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Ger Dekkers kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Ger Dekkers!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Ger Dekkers kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Ger Dekkers en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Ger Dekkers via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Ger Dekkers of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Ger Dekkers?

Kunst kopen van Ger Dekkers begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Ger Dekkers, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Ger Dekkers. Om meer kans te maken om de Ger Dekkers te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Ger Dekkers! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.