Henc van Maarseveen (1926-2012)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Henc van Maarseveen
Henc van Maarseveen (1926-2012)

Henc van Maarseveen (1926-2012)

Kunstenaar

Henc van MAARSEVEEN (Utrecht 1926 - Gouda 2012)

Graficus, schilder, etser, graveur.

Opleiding: Henc van Maarseveen studeerde aan de Academie Artibus in Utrecht. Hij heeft gewerkt in Utrecht, Parijs en sinds 1966 in Gouda.

Henc van Maarseveen staat bekend om zijn schuifdrukken, waar hij de ontdekker van is. De graficus stuurt daarbij het proces, maar heeft weinig invloed op wat er gebeurt en zodanig op het eindresultaat. Van Maarseveen richtte in 1960, samen met zijn collega?s Dirkje Kuik en J.H. Moesman, het Utrechtse ??Grafisch Gezelschap De Luis?? op. In 1993 was hij medeoprichter van de Vereniging van Originele Grafiek (tegenwoordig Grafiekplatform VOG), waarvan hij tot 2000 voorzitter was. Tevens was hij lid van Grafiek Coalitie Gouda, die sinds 2002 bestaat. Van Maarseveen was emeritus hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Exposities en prijzen:

Van Maarseveen exposeerde onder meer in Laren, Eelde, Leiden en Museum Gouda.

Behoort tot de volgende stromingen/groepen: Grafisch gezelschap De Luis.

Aangeboden items
0
Verkochte items
33
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Henc van Maarseveen (1926-2012) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 33 items van Henc van Maarseveen (1926-2012) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Henc van Maarseveen

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Henc van Maarseveen? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Henc van Maarseveen. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Henc van Maarseveen en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Henc van Maarseveen te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Henc van Maarseveen!

Volg het aanbod kunst van Henc van Maarseveen te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Henc van Maarseveen te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Henc van Maarseveen instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Henc van Maarseveen kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Henc van Maarseveen!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Henc van Maarseveen kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Henc van Maarseveen en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Henc van Maarseveen via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Henc van Maarseveen of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Henc van Maarseveen?

Kunst kopen van Henc van Maarseveen begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Henc van Maarseveen, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Henc van Maarseveen. Om meer kans te maken om de Henc van Maarseveen te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Henc van Maarseveen! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.