Henk van der Vet (1939)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Henk van der Vet
Henk van der Vet (1939)

Henk van der Vet (1939)

Kunstenaar

Henk van der VET (Den Haag 1939)

Fotograaf, Graficus, “Fotograficus”.

Opleiding:

Onbekend

Woont en werk in Den Haag

Henk van der Vet is al als jongen gefascineerd door de magie van de camera. Wat hem echter nog meer boeit zijn de vele mogelijkheden van afdrukken van de eenmaal gemaakte opname, wat immers op veel verschillende wijzen kan geschieden. Henk van der Vet weet steeds weer op een originele wijze fotografie te combineren met andere technieken als monteren, trukeren en reproduceren. Voor deze kunstvorm heeft Henk van der Vet de naam ‘fotografiek’ bedacht. Hijzelf is fotograficus.

Doordat Henk van der Vet zoveel kennis en ervaring had opgedaan op het gebied van de fotografiek komen ook bekende kunstenaars naar Henk van der Vets atelier, om samen met hem zeefdrukken te maken. Karel Appel, Bram Bogart, Co Westerik, Kees van Bohemen, Tabuchi, Gillet, van Diemen en andere kunstenaars waren en zijn geregeld te gast in zijn atelier. Deze samenwerking hebben geleid tot de meest verrassende prenten. Met Karel Appel maakte Henk van der Vet in 1977 onder andere het album ‘Seven Summer Days’, waarin zijn fotografieken door Appel zijn ingeschilderd.

Tegenwoordig wordt Henk van der Vet ook gefascineerd door het ontwerpen met de computer. Maar ondanks de oneindige mogelijkheden van het ontwerpen met de computer blijven ook fotografisch gemaakte prenten hem trekken.

Exposities en prijzen:

1991 Waldorf Astoria 1991 New York Vista, World Trade Center, NYC 1992 Nationale Schildersprijs

Aangeboden items
2
Verkochte items
244
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Henk van der Vet - F16 Straaljager kopen? Bied vanaf 49!
Henk van der Vet (1939) Nederlands F16 Straaljager
TechniekZeefdruk
Afmetingen54 cm x 38 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 49
Bied mee Bied mee
Henk van der Vet - Madonna kopen? Bied vanaf 20!
Henk van der Vet (1939) Nederlands Madonna
TechniekZeefdruk
Afmetingen21 cm x 28.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 20
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Henk van der Vet

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Henk van der Vet? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Henk van der Vet. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Henk van der Vet en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Henk van der Vet te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Henk van der Vet!

Volg het aanbod kunst van Henk van der Vet te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Henk van der Vet te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Henk van der Vet instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Henk van der Vet kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Henk van der Vet!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Henk van der Vet kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Henk van der Vet en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Henk van der Vet via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Henk van der Vet of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Henk van der Vet?

Kunst kopen van Henk van der Vet begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Henk van der Vet, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Henk van der Vet. Om meer kans te maken om de Henk van der Vet te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Henk van der Vet! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.