Henk Visch (1950)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Henk Visch
Henk Visch (1950)

Henk Visch (1950)

Kunstenaar

Henk VISCH

Beeldhouwer, graficus, fotograaf.

Geboren in 1950 te Eindhoven.

Opleiding:

Visch volgde van 1968 tot 1972 een opleiding grafiek aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Den Bosch.

Hij heeft gewoond en gewerkt in onder andere Boxtel en New York. Op dit moment woont en werkt hij in Eindhoven.

Tot aan begin jaren ’80 maakte Visch vooral werk op papier. Zijn tekeningen en etsen bestaan uit zuivere lijnen; beeld wordt soms met taal versterkt. Van 1982 tot 1983 verbleef Visch in Ateliers P.S. 1 in New York, waar hij besloot beeldhouwwerken te gaan maken. Zijn figuratieve beelden bestaan uit zeer uiteenlopende materialen. Van 1984 tot 1987 doceerde Visch aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam en vervolgens vier jaar aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Van 1995 tot 2001 gaf hij les op de kunstacademie in Stuttgart, vanaf 2005 op de kunstacademie in Münster.

Exposities en prijzen:

In 1988 vertegenwoordigde Visch Nederland op de Biënnale van Venetië, in 1992 was hij deelnemer van de negende Documenta in Kassel. Visch heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder in 2001 de Beeldende Kunstprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zijn beelden zijn in vele Nederlandse en buitenlandse steden in de openbare ruimte te vinden.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
1
Verkochte items
209
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Henk Visch - Karakteristieke zeefdruk van de beeldhouwer Henk Visch 72/100 in prima staat! kopen? Bied vanaf 65!
Henk Visch (1950) Nederlands Karakteristieke zeefdruk van de beeldhouwer Henk Visch 72/100 in prima staat!
TechniekZeefdruk
Afmetingen90 cm x 63 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 65
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Henk Visch

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Henk Visch? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Henk Visch. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Henk Visch en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Henk Visch te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Henk Visch!

Volg het aanbod kunst van Henk Visch te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Henk Visch te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Henk Visch instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Henk Visch kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Henk Visch!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Henk Visch kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Henk Visch en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Henk Visch via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Henk Visch of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Henk Visch?

Kunst kopen van Henk Visch begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Henk Visch, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Henk Visch. Om meer kans te maken om de Henk Visch te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Henk Visch! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.