Jacques Doucet (1924-1994)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Jacques Doucet
Jacques Doucet (1924-1994)

Jacques Doucet (1924-1994)

Kunstenaar

Jacques DOUCET

Schilder, Graficus

Geboren te Boulonge sur Seine, Frankrijk in 1924.Overleden in Parijs in 1994.

Opleiding: Onbekend Frankrijk

Persoonlijke ervaringen hebben op het werk van Doucet een zeer grote invloed gehad.Jacques Doucet werd tijdens de oorlog door de nazi's gevangen gezet op beschuldiging van terroristische activiteiten. In zijn cel raakte hij getroffen door de graffiti op de muren. Hij zag het onbeholpen en de onschuld die eruit sprak. Na de bevrijding sloot Doucet zich aan bij de Cobra-beweging, een groep kunstenaars, verspreid in Europa, die in hun werk ongecensureerde spontaniteit nastreefden. Onder hen bevinden zich ook de Nederlandse schilders Appel, Corneille en Lucebert en de Belg Alechinsky. Het heldere, krachtige kleurgebruik is __n van de kenmerkende overeenkomsten tussen het werk van deze kunstenaars. Doucet vertaalde de graffiti, die hem tijdens zijn gevangenschap zo fascineerde, op zijn eigen wijze en schiep een eigen territorium binnen het abstract expressionisme.Schilderen is voor Jacques Doucet een strijd; het zoeken naar evenwicht tussen tegengestelde krachten. Opbouw en afbraak zijn noodzakelijke tegenpolen, evenals de dynamiek van op elkaar inwerkende kleuren, vormen en structuren vechten om aandacht. In de beweging van de kwast kunnen diverse emoties worden herkend; teder, ruw, krachtig en geraffineerd zet Doucet zijn verhaal op papier. Wat niet direct, maar geleidelijk opvalt, is dat Jacques Doucet zichzelf nergens overschreeuwt. Hij gaat de grenzen van het papier niet te buiten, op het blad heerst een orde van de elementen, een uitgebalanceerde hi_rarchie. Doucet is uit op verzoening, wie dat eenmaal ziet proeft in het gevecht een fijnzinnige, zelfs lyrische natuur.

Behoort tot de volgende stromingen/groepen: CoBrA

Exposities en prijzen:

Stedelijk Museum, AmsterdamMus_e Royal des Beaux-Arts, LuikPaleis voor Schone Kunsten, BrusselMuseum Boymans van Beuningen, Rotterdam

Door: Arthur Brouwers>

Aangeboden items
1
Verkochte items
200
Nationaliteit
Frans Frans  
Links
Favoriet
filters
Jacques Doucet - zonder titel kopen? Bied vanaf 110!
Jacques Doucet (1924-1994) Frans zonder titel
TechniekZeefdruk
Afmetingen28 x 38 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 110
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Jacques Doucet

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jacques Doucet? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jacques Doucet. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jacques Doucet en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jacques Doucet te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jacques Doucet!

Volg het aanbod kunst van Jacques Doucet te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jacques Doucet te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jacques Doucet instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jacques Doucet kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jacques Doucet!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jacques Doucet kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jacques Doucet en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jacques Doucet via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jacques Doucet of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jacques Doucet?

Kunst kopen van Jacques Doucet begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jacques Doucet, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jacques Doucet. Om meer kans te maken om de Jacques Doucet te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jacques Doucet! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.