Jose van Gool (1945)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Jose van Gool
Jose van Gool (1945)

Jose van Gool (1945)

Kunstenaar

José van Gool is in 1945 geboren in Baarle-Hertog. Zij woont en werkt sinds 1968 in Amsterdam. Haar opleiding heeft ze gevolgd aan o.a. de Rietveld Academie, in de werkplaats van het van Gogh Museum en masterclasses bij het A.I.S. in Amsterdam. Zij werkt al ruim 40 jaar professioneel als kunstschilder. Haar schilderijen worden internationaal gewaardeerd en het meest verkocht in New York en Boston en omgeving, omdat zij daar al 20 jaar nauw samenwerkt met een achttal galeriehouders. Over de vele exposities in het verleden en het heden in binnen- en buitenland, lees je in de diverse dag- en kunstbladen alleen maar positieve recensies over haar werk.

Haar werken bestaan hoofdzakelijk uit olie op linnen en acryl op papier, maar ook maakt zij collages van diverse materialen. Kenmerkend in haar werk is de positie van mensen in het dagelijks leven. Door kleur en compositie kan zij op een stijl die haast onnavolgbare te noemen is emoties als verlatenheid, solidariteit en geluk op het doek tot uitdrukking brengen. Ze laat de verschillende toonzettingen in kleur haast ongemerkt in elkaar overlopen, waardoor ze elkaar versterken en verdiepen. Ze suggereert met haar kleurgebruik een wereld waar de harde contrasten zijn uitgebannen, waar zelfs de meest harde kleurverschillen als vanzelfsprekend met elkaar in harmonie zijn. Zie: http://explore.rkd.nl/nl/explore/artists/Gool,%20Jos%C3%A9%20van

Haar werken bestaan hoofdzakelijk uit olie op linnen en acryl op papier, maar ook maakt zij collages van diverse materialen. Kenmerkend in haar werk is de positie van mensen in het dagelijks leven. Door kleur en compositie kan zij op een stijl die haast onnavolgbare te noemen is emoties als verlatenheid, solidariteit en geluk op het doek tot uitdrukking brengen. Ze laat de verschillende toonzettingen in kleur haast ongemerkt in elkaar overlopen, waardoor ze elkaar versterken en verdiepen. Ze suggereert met haar kleurgebruik een wereld waar de harde contrasten zijn uitgebannen, waar zelfs de meest harde kleurverschillen als vanzelfsprekend met elkaar in harmonie zijn.

Aangeboden items
1
Verkochte items
88
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Jose van Gool - vrouw in oranje jurk kopen? Bied vanaf 250!
Jose van Gool (1945) Nederlands vrouw in oranje jurk
TechniekOlieverf
Afmetingen81 x 65 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerKarton
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 250
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Jose van Gool

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jose van Gool? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jose van Gool. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jose van Gool en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jose van Gool te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jose van Gool!

Volg het aanbod kunst van Jose van Gool te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jose van Gool te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jose van Gool instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jose van Gool kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jose van Gool!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jose van Gool kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jose van Gool en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jose van Gool via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jose van Gool of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jose van Gool?

Kunst kopen van Jose van Gool begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jose van Gool, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jose van Gool. Om meer kans te maken om de Jose van Gool te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jose van Gool! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.