Lia van Leeuwen (1954)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Lia van Leeuwen
Lia van Leeuwen (1954)

Lia van Leeuwen (1954)

Kunstenaar

Lia van LEEUWEN (Waddinxveen 1954)

Schilder, tekenaar, etser.

Opleiding:

Lia van Leeuwen volgde van 1984 tot 1987 een opleiding aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten.

Ze woont en werkt in Rotterdam.

Lia van Leeuwen maakt abstracte werken waarin bloemen vaak een grote rol spelen. Het kleurgebruik – de kunstenares gebruikt vaak zelf gevonden natuurlijke pigmenten - geeft het werk een gevoel van nauwe verbondenheid met de aarde. Door lijnen in een zinkplaat te krassen, kwam Van Leeuwen erachter dat die lijnen figuren vormen. Ze heeft vervolgens een eigen druktechniek ontwikkeld, die bestaat uit een combinatie van diepdruk en hoogdruk.

Exposities en prijzen:

In 1994 werd Van Leeuwen genomineerd voor de Nederlandse Grafiekprijs. Haar werk is geëxposeerd in onder meer Parijs, Amsterdam, Bangkok, New Delhi en New York.

Aangeboden items
1
Verkochte items
150
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Lia van Leeuwen - Tulpen kopen? Bied vanaf 35!
Lia van Leeuwen (1954) Nederlands Tulpen
TechniekEts
Afmetingen33 x 33 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 35
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Lia van Leeuwen

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Lia van Leeuwen? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Lia van Leeuwen. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Lia van Leeuwen en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Lia van Leeuwen te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Lia van Leeuwen!

Volg het aanbod kunst van Lia van Leeuwen te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Lia van Leeuwen te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Lia van Leeuwen instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Lia van Leeuwen kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Lia van Leeuwen!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Lia van Leeuwen kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Lia van Leeuwen en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Lia van Leeuwen via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Lia van Leeuwen of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Lia van Leeuwen?

Kunst kopen van Lia van Leeuwen begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Lia van Leeuwen, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Lia van Leeuwen. Om meer kans te maken om de Lia van Leeuwen te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Lia van Leeuwen! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.