Luuk Scholten (1933)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Luuk Scholten
Luuk Scholten (1933)

Luuk Scholten (1933)

Kunstenaar

Luuk SCHOLTEN

Graficus, Schilder, Fotograaf

Geboren te Utrecht in 1933

Opleiding:

Luuk Scholten volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beelden Kunsten en Technische Wetenschappen in Rotterdam.

Hij woont en werkt in Utrecht

Luuk Scholten is een veelzijdig kunstenaar. Gedurende 40 jaar heeft hij les gegeven aan de A.B.K. te Rotterdam. Scholten wordt geïnspireerd door zijn omgeving, en werkt graag in serieverband. Op het gebied van houtsneden is Luuk Scholten een van de belangrijkere Nederlandse kunstenaars. Hij heeft zichzelf bekwaamt in de hoogdruktechniek (linosnede, houtsnede en kleurhoutsnede). Zijn werk is figuratief van aard.

Voor Scholten is de mens en zijn omgeving is het belangrijkste onderwerp. De mens in zowel zijn culturele als mythologische omgeving weet hij zichtbaar te maken in ingetogen, verfijnde kleurnuances. Daarnaast spelen de flora en de fauna in relatie tot de mens een grote rol in zijn oeuvre.

Exposities en prijzen:

De Buytensael, Arnhem Galerie Jas, Utrecht

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
2
Verkochte items
71
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Luuk Scholten - Witfigurig popfestival, linosnede kopen? Bied vanaf 45!
Luuk Scholten (1933) Nederlands Witfigurig popfestival, linosnede
TechniekHout/Linosnede
Afmetingen58 x 48 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 45
Bied mee Bied mee
Luuk Scholten - Spruitjes, houtsnede op japans papier kopen? Bied vanaf 50!
Luuk Scholten (1933) Nederlands Spruitjes, houtsnede op japans papier
TechniekHout/Linosnede
Afmetingen59 x 59 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerJapans Papier
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Luuk Scholten

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Luuk Scholten? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Luuk Scholten. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Luuk Scholten en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Luuk Scholten te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Luuk Scholten!

Volg het aanbod kunst van Luuk Scholten te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Luuk Scholten te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Luuk Scholten instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Luuk Scholten kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Luuk Scholten!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Luuk Scholten kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Luuk Scholten en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Luuk Scholten via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Luuk Scholten of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Luuk Scholten?

Kunst kopen van Luuk Scholten begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Luuk Scholten, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Luuk Scholten. Om meer kans te maken om de Luuk Scholten te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Luuk Scholten! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.