Lydia Schouten (1948)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Lydia Schouten
Lydia Schouten (1948)

Lydia Schouten (1948)

Lydia Schouten

Schilder, Video kunstenaar, Fotograaf, Tekenaar, Performance kunstenaar

Geboren te Leiden in 1948.

Lydia Schouten was een van de eersten die aan de slag ging met het medium videokunst. In haar vroege films trad zij zelf op als en presenteerde ze nadrukkelijk haar vrouwelijke seksualiteit. Internationaal is Lydia Schouten bekend met performances, installaties, tekeningen, foto’s en video films.

Vanaf 1978 kan Schoutens werk verdeeld worden in drie periodes. De eerste was ter exploratie van de performance kunst, dit was van 1978 tot 1981. Daarop volgde de periode van werken met video vana 1981 tot 1988. En vanaf toen is Lydia Schoutens interesse verbreed tot installaties, vaak in combinatie met video, geluid en fotografische componenten.

In alle periodes zijn er een aantal thematische elementen die steeds terug komen. Voorbeelden hiervan zijn vrouwelijkheid, isolatie en de relatie van massa media met seks en pornografie.

Lydia Schouten volgde haar opleiding aan de Free Academy of Visual Arts te Den Haag en de Academy of Visual Arts Rotterdam. Zij woont en werkt te Rotterdam en Amsterdam.

Enkele Exposities:

2006 Ludwig Museum, Budapest

2003 Gallery Park Roz, St. Petersburg

2002 Centre George Pompidou, Paris

2000 Kunstmuseum Bayreuth

1998 Museum Ludwig, Cologne

1994 Provinciaal Museum, Hasselt

1994 Houston Center for Photography

1994 World Expo, Sevilla

1994 Nederlands Foto Instituut, Rotterdam

1993 Kunstverein, Frankfurt

1991 Metropolitan Museum of Photography, Tokyo

1990 Gemeentemuseum, Helmond

1989 PS 1, New York

1989 Kunstverein, Cologne

1988 Museum Boijmans Van Beuningen

1988 Gemeentemuseum, Arnhem

1985 Museum Folkwang, Essen

1984 Stedelijk Museum, Amsterdam

1984 Stedelijk Museum, Gouda

1983 Kunstambt, Berlin

Prijzen:

1975 Maaskantprijs van de Willem de Kooning Academie

Aangeboden items
0
Verkochte items
4
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Lydia Schouten (1948) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Lydia Schouten (1948) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Lydia Schouten

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Lydia Schouten? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Lydia Schouten. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Lydia Schouten en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Lydia Schouten te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Lydia Schouten!

Volg het aanbod kunst van Lydia Schouten te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Lydia Schouten te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Lydia Schouten instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Lydia Schouten kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Lydia Schouten!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Lydia Schouten kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Lydia Schouten en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Lydia Schouten via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Lydia Schouten of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Lydia Schouten?

Kunst kopen van Lydia Schouten begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Lydia Schouten, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Lydia Schouten. Om meer kans te maken om de Lydia Schouten te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Lydia Schouten! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.