• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français
Marina Abramovic (1946)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Marina Abramovic
Marina Abramovic (1946)

Marina Abramovic (1946)

Kunstenaar

Marina ABRAMOVIC

Videokunstenares, performance artieste

Geboren op 30 November 1946 in Belgrado

Opleiding:

1965-1970 Academie voor de Schone Kunsten in Belgrado

Woont in Belgrado en werkt in verschillende plaatsen op de wereld

Marina Abramovic is een zeer bijzondere kunstenares. Ze is begonnen met geluidsexperimenten, maar al gauw breidde haar werk zich uit. Het is typerend voor Marina Abramovic om zelfbeschadiging en uitputting naar voren te brengen in haar performances. Ze heeft een tijd samengewerkt met de kunstenaar Ulay, waarmee ze ook samenwoonde. Samen creëerden zij een hoop performances, waaronder een zoen waarbij zij allebei hun neusgaten verstopt hadden met sigarettenfilters. Ook begonnen ze allebei aan een uiteinde van de Chinese muur te lopen waarna ze zich na drie maanden in het midden tegenkwamen.

In 2010 stelde Marina Abramovic een werk voor waarbij ze telkens 1 minuut tegenover iemand zat. Dit deed ze met 15.000 bezoekers. Onder andere zaten Sharon Stone, Björk en Ulay tegenover haar.

Exposities en prijzen:

Prijzen:

1997 Gouden Leeuw in Venetië

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
1
Verkochte items
12
Nationaliteit
ServischServisch  NederlandsNederlands  AmerikaansAmerikaans  
Links
Favoriet
FA. (29 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Marina Abramovic - Hands as energy receivers - Photo - handsigniert, nummeriert kopen? Bied vanaf 1500!
Marina Abramovic - Hands as energy receivers - Photo - handsigniert, nummeriertFotografie

Geplaatst doormarilyn_de

Eindtijd 01-08-2022 om 19:08

Verzending Internationaal

Jaartal2014
TechniekDigitale Print
Afmetingen33 cm x 33 cm (h x b)
DragerPapier

Kunst kopen van Marina Abramovic

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Marina Abramovic? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Marina Abramovic. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Marina Abramovic en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Marina Abramovic te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Marina Abramovic!

Volg het aanbod kunst van Marina Abramovic te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Marina Abramovic te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Marina Abramovic instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Marina Abramovic kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Marina Abramovic!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Marina Abramovic kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Marina Abramovic en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Marina Abramovic via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Marina Abramovic of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Marina Abramovic?

Kunst kopen van Marina Abramovic begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Marina Abramovic, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Marina Abramovic. Om meer kans te maken om de Marina Abramovic te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Marina Abramovic! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.