Paul Permeke (1918-1990)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Paul Permeke
Paul Permeke (1918-1990)

Paul Permeke (1918-1990)

Kunstenaar

Permeke behoorde tot een kunstzinnige familie. Hij was de zoon van de kunstschilder Constant Permeke en Marie Delaere, die als oorlogsvluchtelingen verbleven in Sidford, en kleinzoon van de kunstschilder Henri Permeke. Ook was hij was neef van de kunstfotograaf Maurice Antony, die het gezin van Constant Permeke (en de jonge Paul Permeke) diverse keren fotografeerde tijdens het interbellum. Hij was ook de neef van Emiel Veranneman, kunstcriticus en meubelontwerper. Paul Permeke heeft drie kinderen, Mark, Cathy en zoon Paul die ook schildert en beelhouwt. Zijn broer John Permeke (overleden 1993) manifesteerde zich als kunstschilder en diens zoon James Permeke schilderde figuratief en verwerkte invloeden van het expressionisme, het impressionisme, meer specifiek elementen van James Ensor, Marc Chagall en Bernard Buffet. Hij schilderde met een uitgesproken coloriet volkse taferelen: stads- en dorpsgezichten, boerentaferelen, circusartiesten en vari_t_kunstenaars, fantasietaferelen, carnavals- en strandsc

Aangeboden items
0
Verkochte items
40
Nationaliteit
Belgisch Belgisch  Engels Engels  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Paul Permeke (1918-1990) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 40 items van Paul Permeke (1918-1990) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 79 mensen die Paul Permeke (1918-1990) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Paul Permeke

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Paul Permeke? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Paul Permeke. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Paul Permeke en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Paul Permeke te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Paul Permeke!

Volg het aanbod kunst van Paul Permeke te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Paul Permeke te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Paul Permeke instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Paul Permeke kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Paul Permeke!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Paul Permeke kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Paul Permeke en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Paul Permeke via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Paul Permeke of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Paul Permeke?

Kunst kopen van Paul Permeke begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Paul Permeke, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Paul Permeke. Om meer kans te maken om de Paul Permeke te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Paul Permeke! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.