Peter van den Akker (1949)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Peter van den Akker
Peter van den Akker (1949)

Peter van den Akker (1949)

PETER VAN DEN AKKER

Schilder, Graficus, Keramiek

Geboren te Amsterdam in 1949

Peter van den Akker is een geëngageerd kunstenaar. Hij maakt zich zorgen over de maatschappij; hoe mensen met elkaar en met de natuur omgaan. Zijn werk is een weerspiegeling van deze worstelling met de wereld. Het gaat over de tegenstellingen die hij tegenkomt als rationeel-emotioneel, natuur-cultuur, macht-onmacht en liefde-haat.

De tegenstellingen worden in het werk weerspiegeld door verschillende uitgangspunten. Aan de ene kant zijn er duidelijke figuraties, zoals figuren, koppen, gezichten en natuurlijke vormen als bladeren en bomen. Aan de andere kant is er een abstract gegeven. Woeste verf-, potlood- en krijtstrepen vormen een abstracte compositie die is op te vatten als de emotionele weerslag van de kunstenaar op de hem omringende wereld. Hij maakt daarbij gebruik van verschillende technieken. Olie- en acrylverfschilderijen wisselt hij af met tekeningen, gouaches en zeefdrukken.

Tegenwoordig gaat het in het werk van Peter van den Akker vooral om zijn visie op de toekomst van de wereld. De huidige samenleving maakt een snelle ontwikkeling door en er ontstaan nieuwe communicatiemogelijkheden. Tegelijkertijd vindt een integratie van verschillende culturen plaats en onder invloed hiervan een verschuiving van normen en waarden. In zijn poging vat te krijgen op deze veranderende samenleving tekent en schildert Peter van den Akker vaak verschillende vormen over en door elkaar. Het werk krijgt hierdoor een gelaagdheid met meerdere betekenisniveaus. De kunstenaar legt verbanden, maar wellicht nog belangrijker is dat de toeschouwer wordt uitgedaagd het werk te interpreteren. De kunstenaar geeft de toeschouwer hiervoor handgrepen, geeft het werk ook een titel, het zijn echter slechts vingerwijzingen die de kijker in een richting leiden maar ruimte over laten voor de eigen fantasie.

Peter van den Akker volgde zijn opleiding aan de Kunstacademie te Utrecht .

Het werk van Peter van den Akker bevindt zich in vele bedrijfs- en particuliere collecties

Enkele Exposities:

Galerie Beeld en Aambeeld, Enschede

Stichting Beeldende Kunst, Leeuwarden

De Krabbedans, Eindhoven

Galerie de Sluis, Leidschendam

Galerie Liesbeth Lips, Amsterdam

Galerie Moving Space, Gent

Art , Basel

Rijksmuseum Twente, Enschede

Kunstrai, Amsterdam

Galerie Vromans, Amsterdam

Frank Bustamante Gallery, New York

Kunstenaarscentrum Bergen

S.W.A., Amsterdam

Galerie Hofman & van der Zee, Alphen aan de Rijn

Galerie P&M, Open huis presentatie

Door:Arthur Brouwers

Aangeboden items
2
Verkochte items
41
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Peter van den Akker - roses are red my love.... kopen? Bied vanaf 45!
Peter van den Akker (1949) Nederlands roses are red my love....
TechniekZeefdruk
Afmetingen50 x 65 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 45
Bied mee Bied mee
Peter van den Akker - Roses are red my love kopen? Bied vanaf 40!
Peter van den Akker (1949) Nederlands Roses are red my love
TechniekZeefdruk
Afmetingen55 x 70.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 40
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Peter van den Akker

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Peter van den Akker? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Peter van den Akker. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Peter van den Akker en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Peter van den Akker te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Peter van den Akker!

Volg het aanbod kunst van Peter van den Akker te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Peter van den Akker te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Peter van den Akker instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Peter van den Akker kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Peter van den Akker!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Peter van den Akker kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Peter van den Akker en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Peter van den Akker via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Peter van den Akker of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Peter van den Akker?

Kunst kopen van Peter van den Akker begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Peter van den Akker, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Peter van den Akker. Om meer kans te maken om de Peter van den Akker te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Peter van den Akker! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.