• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Peter Wiemers (1923)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Peter Wiemers

Peter Wiemers (1923)

Kunstenaar

PETER WIEMERS is in 1923 geboren in Hoogwoud (Nederland). Na een studie binnen de ‘Orde van de paters Jezuïeten’ wordt Peter Wiemers in 1955 tot priester gewijd en is hij gaan werken in het bedrijfsapostolaat, o.a bij de KLM en daarna als studentenpastor in Maastricht. Hij wil meer van de wereld zien en vertrekt in 1960 als missionaris/zendeling naar het Braziliaanse Belo Horizonte. Al snel begint hij daar in zijn vrije tijd schilderlessen aan kinderen te geven. Tien jaar later besluit hij zich geheel aan de kunst en het kunstonderwijs te wijden. Zijn roeping voor de kunst en een keuze voor ‘het lekendom’ werden steeds sterker en in 1977 vroeg en kreeg Peter Wiemers ontheffing van zijn priesterlijke verplichtingen. Hij bouwt een kunstschooltje met daarbij een kindertehuis. Hij financiert dat project met het schilderen van ontelbare portretten van de rijken van Belo Horizonte en Brasilia. In Brazilië is hij vooral door de portretopdrachten een groot en bekend kunstenaar geworden.
In 1988 keert hij terug naar zijn geboortestreek in Nederland. Zijn schilderijen kenmerken zich door lichte, opgewekte kleuren. Ze zijn dan ook uitbundig te noemen, of het nu om zijn portretten of om zijn stillevens gaat. “In woord en in beelden is hij op zoek naar harmonie. Daarbij zijn het vooral lichte en opgewekte kleuren die de boventoon voeren. Niet uitbundig, soms zelfs bescheiden in de uitwerking, vertellen zijn schilderingen hoe hij zijn leven lang op zoek is geweest naar de bron van het bestaan”. Tot op hoge leeftijd bleef Peter Wiemers schilderen en gaf hij schilderlessen. Peter Wiemers is overleden op 16 april 2011 op 88-jarige leeftijd.

Aangeboden items
0
Verkochte items
15
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (8 x Favoriet)

Momenteel worden er helaas geen items van Peter Wiemers (1923) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 15 items van Peter Wiemers (1923) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.

Ontdek Kunstveiling

undefined

Nieuw aanbod

undefined

Populaire items

undefined

Exclusief aanbod

undefined

Vanaf 1 euro bieden

undefined

Aftersale

undefined

CoBrA Kunst

undefined

Exclusieve Grafiek

undefined

Sculpturen & Objecten

undefined

Sieraden & Juwelen

undefined

Vinyl

Kunst kopen van Peter Wiemers

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Peter Wiemers? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Peter Wiemers. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Peter Wiemers en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Peter Wiemers te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Peter Wiemers!

Volg het aanbod kunst van Peter Wiemers te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Peter Wiemers te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Peter Wiemers instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Peter Wiemers kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Peter Wiemers!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Peter Wiemers kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Peter Wiemers en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Peter Wiemers via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Peter Wiemers of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Peter Wiemers?

Kunst kopen van Peter Wiemers begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Peter Wiemers, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Peter Wiemers. Om meer kans te maken om de Peter Wiemers te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Peter Wiemers! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.