Raoul Dufy (1877-1953)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Raoul Dufy
Raoul Dufy (1877-1953)

Raoul Dufy (1877-1953)

Kunstenaar

Raoul Dufy (Le Havre, 3 juni 1877 - Forcalquier, 23 maart 1953) was een Frans Fauvistisch kunstschilder, illustrator en decoratieschilder. Biografie Dufy werkte vanaf zijn 14de als boekhouder bij een koffie-importeur in Le Havre. In 1895 ging hij naast dit werk in de avonduren lessen volgen van de schilder Charles Lhullier aan de _cole des Beaux-Arts in Le Havre. Hier ontmoette hij de schilder Emile-Othon Friesz. In 1900 won Dufy een beurs voor de _cole des Beaux Arts in Parijs, waar zijn vriend Friesz hem een jaar eerder in voor was gegaan. Tussen de jaren 1905 en 1909 heeft het werk van Dufy een sterk Fauvistische invloed. Dit veranderde echter nadat hij in aanraking is gekomen met het werk van C_zanne. Hij ontwikkelde steeds meer een eigen stijl die na een flirt met het kubisme vaste vormen aannam vanaf 1920. Deze stijl wordt over het algemeen getypeerd als stenografisch en kleurrijk. In 1938 voltooide Dufy een van de grootste schilderwerken ter wereld op de Exposition Internationale in Parijs. Dufy stierf in 1953 in het plaatsje Forcalquier en werd begraven op de begraafplaats van het klooster van Cimiez nabij Nice. Op deze begraafplaats werd eveneens Matisse begraven.

Aangeboden items
3
Verkochte items
23
Nationaliteit
Frans Frans  
Links
Favoriet
filters
Raoul Dufy - La Fanfare / The band 1949 grosse Original-Farblithographie School Prints kopen? Bied vanaf 880!
Raoul Dufy (1877-1953) Frans Compositie 1948 grote originele kleurenlitho Schoolprints
TechniekLitho
Afmetingen49.5 x 76 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Openingsbod
€ 880
Bied mee Bied mee
Raoul Dufy - Hommage a Jean SebassTien Bach kopen? Bied vanaf 210!
Raoul Dufy (1877-1953) Frans Hommage a Jean SebassTien Bach
TechniekLitho
Afmetingen50 x 70 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 210
Bied mee Bied mee
Raoul Dufy - Les Baigneuses kopen? Bied vanaf 495!
Raoul Dufy (1877-1953) Frans Les Baigneuses
TechniekLitho
Afmetingen27.50 x 36.50 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Openingsbod
€ 495
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Raoul Dufy

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Raoul Dufy? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Raoul Dufy. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Raoul Dufy en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Raoul Dufy te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Raoul Dufy!

Volg het aanbod kunst van Raoul Dufy te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Raoul Dufy te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Raoul Dufy instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Raoul Dufy kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Raoul Dufy!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Raoul Dufy kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Raoul Dufy en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Raoul Dufy via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Raoul Dufy of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Raoul Dufy?

Kunst kopen van Raoul Dufy begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Raoul Dufy, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Raoul Dufy. Om meer kans te maken om de Raoul Dufy te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Raoul Dufy! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.