Robert Rauschenberg (1925-2008)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Muzikant
  6. >
  7. Robert Rauschenberg
Robert Rauschenberg (1925-2008)

Robert Rauschenberg (1925-2008)

Kunstenaar

Robert RAUSCHENBERG (Port Arthur 1925 - Captiva 2008)

Rauschenberg studeerde in 1947 in Parijs aan de Académie Julian, van 1948 tot 1950 in North Carolina aan het Black Montain College waar hij les kreeg van de uitgeweken Bauhaus-leraar Josef Albers. Vanaf 1949 volgde hij de lessen aan de befaamde Art Students League of New York, waar hij in 1952 afstudeerde.

Rauschenberg evolueerde van abstract expressionist naar popart-artiest en meer bepaald assemblagekunstenaar. Hij stond bekend als schilder, beeldhouwer, fotograaf, performer en choreograaf.

Robert Rauschenberg werd geïnspireerd door Andy Warhol (met zijn zeefdrukken), John Cage met zijn filosofie en Jasper Johns (vanwege zijn objecten en symbolen). Hij had langdurige romantische verhoudingen met de kunstenaars Cy Twombly en Jasper Johns.

Aangeboden items
0
Verkochte items
17
Nationaliteit
Amerikaans Amerikaans  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Robert Rauschenberg (1925-2008) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 17 items van Robert Rauschenberg (1925-2008) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 38 mensen die Robert Rauschenberg (1925-2008) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Robert Rauschenberg

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Robert Rauschenberg? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Robert Rauschenberg. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Robert Rauschenberg en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Robert Rauschenberg te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Robert Rauschenberg!

Volg het aanbod kunst van Robert Rauschenberg te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Robert Rauschenberg te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Robert Rauschenberg instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Robert Rauschenberg kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Robert Rauschenberg!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Robert Rauschenberg kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Robert Rauschenberg en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Robert Rauschenberg via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Robert Rauschenberg of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Robert Rauschenberg?

Kunst kopen van Robert Rauschenberg begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Robert Rauschenberg, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Robert Rauschenberg. Om meer kans te maken om de Robert Rauschenberg te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Robert Rauschenberg! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.