Sjoerd Buisman (1948)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Sjoerd Buisman
Sjoerd Buisman (1948)

Sjoerd Buisman (1948)

Sjoerd BUISMAN (Gorinchem 1948)

Beeldhouwer, conceptueel kunstenaar

Opleiding:

1965-1967 Academie voor beeldende kunst in Rotterdam

Ateliers ’63 in Haarlem

Woont en werkt in Rotterdam, ’s-Hertogenbosch en Arnhem

De kunstenaar Sjoerd Buisman volgde een opleiding in Rotterdam aan de Academie voor beeldende kunst. in de periode tussen 1974 en 1984 werkte hij als leraar aan de academie in Rotterdam. Het werk dat hij maakt is vooral geïnspireerd op de natuur en de vele verschijnselen die deze met zich meebrengt. In de jaren tachtig begon hij met het maken van Phyllotaxis beelden, waarbij hij bladstanden bestudeerde, en er een beeld in hout of brons.

De natuur is altijd een rode draad geweest in het werk van Sjoerd Buisman. Hij werkte ermee, maar liet zich er vooral door inspireren. Zijn werk is op vele plaatsen te bewonderen in heel Nederland. Zo staan er beelden van Sjoerd Buisman in Den Haag, Utrecht, Leiden, Haarlem en Gouda.

Exposities en prijzen:

Expositie:

2002 Sjoerd Buisman, Tekeningen, Kunstvereniging Diepenheim

Prijzen:

2003 A. Roland Holst-Penning voor zijn gehele oeuvre.

Aangeboden items
0
Verkochte items
42
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Sjoerd Buisman (1948) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 42 items van Sjoerd Buisman (1948) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 76 mensen die Sjoerd Buisman (1948) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Sjoerd Buisman

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Sjoerd Buisman? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Sjoerd Buisman. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Sjoerd Buisman en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Sjoerd Buisman te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Sjoerd Buisman!

Volg het aanbod kunst van Sjoerd Buisman te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Sjoerd Buisman te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Sjoerd Buisman instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Sjoerd Buisman kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Sjoerd Buisman!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Sjoerd Buisman kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Sjoerd Buisman en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Sjoerd Buisman via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Sjoerd Buisman of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Sjoerd Buisman?

Kunst kopen van Sjoerd Buisman begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Sjoerd Buisman, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Sjoerd Buisman. Om meer kans te maken om de Sjoerd Buisman te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Sjoerd Buisman! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.