Sol LeWitt (1928-2007)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Sol LeWitt
Sol LeWitt (1928-2007)

Sol LeWitt (1928-2007)

Kunstenaar, Designer

Sol LeWITT (Hartford 1928 - New York City 2007)

Opleiding

Hij volgde een kunstopleiding aan de universiteit van Syracuse en maakte in 1949 een kunstreis door Europa om de oude meesters te leren kennen.

Biografie

LeWitt was een zoon van Russisch-joodse immigranten. In 1953 verhuisde hij naar New York, waar hij een tijdje nachtwaker was in het Museum of Modern Art. Hij zou er 25 jaar later zelf een grote tentoonstelling hebben met zijn beeldend werk. Hij bracht een jaar door als graficus op het kantoor van de architect I.M. Pei waar hij driedimensionaal leerde werken. Zijn eerste tentoonstelling vond in 1965 plaats in de John Daniels Gallery te New York. LeWitt, bekend als een bescheiden kunstenaar met grote faam, liet het werk voor zich spreken en meed de media.LeWitt heeft sinds 1965 honderden solo-exposities gehad in musea en galeries in de Verenigde Staten en Europa. Zijn werk varieert van tweedimensionale werken als Wall drawings, waarvan hij er meer dan 1200 heeft gecre_erd, en foto's en honderden werken op papier tot driedimensionale sculpturen (of structures, waarvan hij bij voorkeur sprak) als 'towers', 'pyramids' en 'geometric forms'. Deze werken variëren in formaat van maquette tot monumentaal.

Aangeboden items
0
Verkochte items
47
Nationaliteit
Amerikaans Amerikaans  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Sol LeWitt (1928-2007) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 47 items van Sol LeWitt (1928-2007) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 159 mensen die Sol LeWitt (1928-2007) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Sol LeWitt

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Sol LeWitt? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Sol LeWitt. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Sol LeWitt en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Sol LeWitt te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Sol LeWitt!

Volg het aanbod kunst van Sol LeWitt te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Sol LeWitt te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Sol LeWitt instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Sol LeWitt kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Sol LeWitt!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Sol LeWitt kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Sol LeWitt en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Sol LeWitt via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Sol LeWitt of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Sol LeWitt?

Kunst kopen van Sol LeWitt begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Sol LeWitt, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Sol LeWitt. Om meer kans te maken om de Sol LeWitt te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Sol LeWitt! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.