Viktor IV (1929-1986)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Viktor IV
Viktor IV (1929-1986)

Viktor IV (1929-1986)

Kunstschilder, Beeldhouwer

VIKTOR IV (Walter Carl Gluck), 1929-1986.Van 1961 tot aan zijn dood in 1986 leefde en werkte in Amsterdam een opvallend personage, een kunstenaar die zich Viktor IV (spreek uit 'four' op z'n Engels) noemde.Hij woonde in primitieve omstandigheden op een oud vrachtschip, dat midden in de stad, in de Amstel bij de Blauwbrug was afgemeerd. Het schip werd algemeen bekend doordat het overdekt was met allerlei bouwsels, met vlaggen en wimpels, en omringd door begroeide vlotten met daarop weer hutten en een hele menagerie van eenden en kippen tot kleurig uitgedoste katten. Opschriften trokken de aandacht met teksten als 'WHO NEEDS THE PACIFIC OCEAN' of 'THE SECOND QUALITY CONSTRUCTION COMPANY', of 'THE TIME IS ALWAYS NOW'. Van de achtersteven wapperde een Hollandse vlag met daarop in sjabloonletters 'THANK YOU AMSTERDAM'.Logboekbladen Tegen 1970, na honderden 'Ikons', begon Viktor werk op papier te maken, altijd op A4-formaat, geplakt op A3-vellen. Hij voorzag ieder blad van een stempel met datum en het nummer van de maand gerekend vanaf april 1964.Het werden vele duizenden bladen, meestal met getypte teksten (Viktor schreef graag en vlot) en voorzien van tekeningen. De teksten bestaan uit verhalen, herinneringen, commentaar op wat hem overkwam, anecdotes, fabels en wat hem verder inviel. Hij noemde ze 'Logbook pages' en, ofschoon het losse bladen waren, bundelde hij ze in mappen die hij 'boeken' noemde en titels gaf als 'The big Fool', 'Thank you Silent Sun', 'The Post is a perhaps', 'Who can betray the Sun' of 'The Truth always happens'.bron; webside victor IV , rkd

Aangeboden items
2
Verkochte items
77
Nationaliteit
Amerikaans Amerikaans  Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Viktor IV - who needs the pacific ocean (zeer zeldzaam) kopen? Bied vanaf 275!
Viktor IV (1929-1986) Amerikaans Nederlands who needs the pacific ocean (zeer zeldzaam)
TechniekHardcover
Afmetingen25 x 25 cm (h x b)
Openingsbod
€ 275
Bied mee Bied mee
Viktor IV - postcards kopen? Bied vanaf 50!
Viktor IV (1929-1986) Amerikaans Nederlands postcards
TechniekSoftcover
Afmetingen11 x 21 cm (h x b)
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Viktor IV

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Viktor IV? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Viktor IV. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Viktor IV en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Viktor IV te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Viktor IV!

Volg het aanbod kunst van Viktor IV te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Viktor IV te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Viktor IV instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Viktor IV kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Viktor IV!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Viktor IV kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Viktor IV en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Viktor IV via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Viktor IV of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Viktor IV?

Kunst kopen van Viktor IV begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Viktor IV, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Viktor IV. Om meer kans te maken om de Viktor IV te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Viktor IV! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.