Willem Weissenbruch (1864-1941)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Willem Weissenbruch
Willem Weissenbruch (1864-1941)

Willem Weissenbruch (1864-1941)

Kunstenaar

Den Haag 1864-1941 Bloemendaal (Aerdenhout) De kunstschilder Willem J. Weissenbruch werd geboren in 1864 te Den Haag.Willem Weissenbruch, zoon en leerling van de Haagse-Schoolschilder H.J. Weissenbruch, trad wat stijl en onderwerpkeuze betreft in de voetsporen van zijn vader. Hij schilderde landschappen met water en haven- en strandgezichten, waarvoor hij inspiratie opdeed in en rond Den Haag. Ook woonde hij geruime tijd in De Kaag, Noorden, Nieuwkoop en het Gooi. Verder vervolgde hij zijn leerschool aan de Academie te Den Haag o.l.v. Fridolin Becker.Het werk van W.J. Weissenbruch is herkenbaar aan de voor hem zo karakteristieke losse impressioniste stijl. Hij schilderde overwegend weidse landschappen, veelal met water. Verder maakte hij ook haven- en strandgezichten en enkele stillevens. W.J. Weissenbruch gaf o.a. les aan Jack Au_ en K. Heeman.Diverse musea bezitten werk van deze kunstschilder in hun collecties. Info: Scheen, Benezit , rkd

Aangeboden items
1
Verkochte items
12
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (24 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Willem Weissenbruch - “Polderlandschap met molen” kopen? Bied vanaf 700!
Willem Weissenbruch - “Polderlandschap met molen”Schilderij
Geplaatst doorNellyN
Eindtijd 24-09-2022 om 22:25
Periode1900 t/m 1944
TechniekOlieverf
Afmetingen40 cm x 32.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPaneel
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Willem Weissenbruch

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Willem Weissenbruch? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Willem Weissenbruch. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Willem Weissenbruch en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Willem Weissenbruch te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Willem Weissenbruch!

Volg het aanbod kunst van Willem Weissenbruch te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Willem Weissenbruch te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Willem Weissenbruch instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Willem Weissenbruch kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Willem Weissenbruch!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Willem Weissenbruch kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Willem Weissenbruch en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Willem Weissenbruch via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Willem Weissenbruch of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Willem Weissenbruch?

Kunst kopen van Willem Weissenbruch begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Willem Weissenbruch, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Willem Weissenbruch. Om meer kans te maken om de Willem Weissenbruch te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Willem Weissenbruch! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.