Ad Blok van der Velden - Texels strand, olieverf op doek - Verkocht

Ad Blok van der Velden - Texels strand, olieverf op doek kopen? Bied vanaf 450!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Ad Blok van der Velden - Texels strand, olieverf op doek kopen? Bied vanaf 450!
Ad Blok van der Velden - Texels strand, olieverf op doek kopen? Bied vanaf 450!Ad Blok van der Velden - Texels strand, olieverf op doek kopen? Bied vanaf 450!Ad Blok van der Velden - Texels strand, olieverf op doek kopen? Bied vanaf 450!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ad Blok van der Velden (1913-1980)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlModern
OnderwerpStilleven
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen24 x 30 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Prachtig strandstilleven van de “Tesselse” kunstenaar Ad Blok van der Velden.  Olieverf op doek, linksonder gesigneerd, te dateren vroege jaren 50.  In zeer goede conditie.  Doek moet weer op een spieraam gespannen worden en ingelijst, maar dan is het ook een juweeltje.

Afmetingen: 30cm x 24cm (beschilderde gedeelte van het doek)

Dit item wordt bij voorkeur opgehaald maar het kan eventueel goed verpakt en aangetekend verzonden worden op kosten van de koper.

-----------------------------
Ad Blok van der Velden (Dordrecht 1913 - Varese / San Remo 1980)

Blok van der Velden geldt als de bekendste Tesselse schilder, hoewel hij ook op Terschelling en in Frankrijk en Italië heeft gewerkt.  Blok, zoals hij kortweg werd genoemd, had zijn opleiding genoten aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam.

In 1934 kwam hij voor het eerst naar Texel, waar hij als natuurmens werd gegrepen door de schoonheid en ongereptheid van het landschap.  In 1940 vestigde hij zich definitief op het eiland.  Het nog onverkavelde landschap, de boerderijen, het strand en de duinen vormden een voortdurende bron van inspiratie voor zijn kleurige, impressionistische schilderijen.  Als geen ander wist hij het heldere kustlicht vast te leggen.

Kort voor zijn dood verhuisde Blok van der Velden naar Italië, waar hij in 1980 in Varese of San Remo overleed.  Blok van der Velden ligt begraven op Texel.
Bij aankoop kan een kunstwerk altijd, maar wel op afspraak, worden opgehaald in Diemen (niet ver van het Kunstveiling kantoor in Amstelveen). De termijn voor ophalen is zeer ruim; u kunt het werk eventueel weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan (omgeving) Amsterdam voor andere zaken. In dat geval bespaart u, vanzelfsprekend, eventuele verzendkosten.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Diemen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 13,00
Naar België € 20,00
Naar Duitsland € 20,00
Europese Unie € 25,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDiemen,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd26-11-2023 om 0:00
Eindtijd11-12-2023 om 19:00
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken