Ad Blok van der Velden (1913-1980)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Ad Blok van der Velden
Ad Blok van der Velden (1913-1980)

Ad Blok van der Velden (1913-1980)

Ad BLOK VAN DER VELDEN (Dordrecht 1913 - San Remo  1980)

Hij geldt als de bekendste Texelse schilder, hoewel hij ook op Terschelling en in Frankrijk en Italie heeft gewerkt. 

 Zijn Texelse werk getuigt van een grote betrokkenheid bij het eiland. Als geen ander wist hij het heldere kustlicht vast te leggen. Hij schilderde en tekende het Texelse landschap, boerderijen en strand- en duingezichten.In het laatste oorlogsjaar werd Blok van der Velden samen met een honderd tal andere Texelaars gedwongen tewerkgesteld in Assen om mee te werken aan de verdedigingslinie Zwolle-Delfzijl. Blok van der Velden zag kans om onder deze moeilijke omstandigheden toch een groot aantal Drentse tekeningen te produceren. Blok, zoals hij kortweg werd genoemd, had zijn opleiding genoten aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam. Hij tekende, schilderde, aquarelleerde, etste en lithografeerde eveneens. Zijn voorkeur ging uit naar landschappen, bloemen, portretten, figuren en stillevens, die hij op een enigszins romantische wijze verbeeldde.Blok van der Velden ligt begraven op Texel. 

Aangeboden items
0
Verkochte items
23
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Ad Blok van der Velden (1913-1980) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 23 items van Ad Blok van der Velden (1913-1980) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 45 mensen die Ad Blok van der Velden (1913-1980) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Ad Blok van der Velden

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Ad Blok van der Velden? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Ad Blok van der Velden. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Ad Blok van der Velden en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Ad Blok van der Velden te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Ad Blok van der Velden!

Volg het aanbod kunst van Ad Blok van der Velden te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Ad Blok van der Velden te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Ad Blok van der Velden instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Ad Blok van der Velden kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Ad Blok van der Velden!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Ad Blok van der Velden kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Ad Blok van der Velden en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Ad Blok van der Velden via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Ad Blok van der Velden of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Ad Blok van der Velden?

Kunst kopen van Ad Blok van der Velden begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Ad Blok van der Velden, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Ad Blok van der Velden. Om meer kans te maken om de Ad Blok van der Velden te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Ad Blok van der Velden! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.