Alexander Calder - The Triangles et Spirale (met passepartout) H/C ex - Verkocht

Alexander Calder - The Triangles et Spirale (met passepartout) H/C ex kopen? Bied vanaf 450!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Alexander Calder - The Triangles et Spirale (met passepartout) H/C ex kopen? Bied vanaf 450!
Alexander Calder - The Triangles et Spirale (met passepartout) H/C ex kopen? Bied vanaf 450!Alexander Calder - The Triangles et Spirale (met passepartout) H/C ex kopen? Bied vanaf 450!Alexander Calder - The Triangles et Spirale (met passepartout) H/C ex kopen? Bied vanaf 450!Alexander Calder - The Triangles et Spirale (met passepartout) H/C ex kopen? Bied vanaf 450!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Alexander Calder (1898-1976)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekLitho
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen74 x 57 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Prachtige, handgesigneerde litho van Alexander Calder in zijn veelkleurige stijl
H/C exemplaar
Compositie voor Galerie Maeght Parijs
Afmeting beeldformaat: 47,5 x 64 cm. met passepartout: 57 x 74 cm
Werk wordt geleverd met passepartout en desgewenst, tegen betaling, een lijst.
De passepartout zit NIET gelijmd op het werk.

Het werk is in potlood door de kunstenaar gesigneerd

Het werk is in uitmuntende staat, mooie, heldere kleuren

OVER ALEXANDER CALDER
De iconische Amerikaanse kunstenaar Alexander Calder is misschien het best bekend om zijn delicate, surrealistische mobiele stukken, bestaande uit gekleurde vormen, gevonden voorwerpen en uitgebalanceerde bollen. Al vroeg beïnvloed door frequente bezoeken aan het circus in zijn jeugd, begon Calder in 1922 tekencursussen te volgen bij Clinton Balmer in New York en studeerde hij ook bij de Art Students League van 1923-25. Nadat hij in 1926 naar Parijs was verhuisd, begon Calder zijn eerste miniaturen te produceren, waarbij hij eenvoudige figuren maakte van hout, draad en stof. Uiteindelijk bouwden ze een heel circus op en werden de draadfiguren eind jaren twintig opgenomen in verschillende tentoonstellingen, met zijn eerste solotentoonstelling in de Parijse Galerie Billiet-Pierre Vorms in 1929. Nadat hij zich bij de Franse kunstenaarsgroep Abstraction-Création had aangesloten, begon Calder te perfectioneren. zijn kenmerkende mobiele sculpturen, beïnvloed door de abstracte, niet-traditionele stijlen van collega-kunstenaars als Marcel Duchamp en Joan Miró.

De mobiele telefoons van Calder presenteerden arrangementen van perfect uitgebalanceerde, geabstraheerde figuren en bestonden uit verschillende alledaagse materialen, waaronder touw, draad, draad, metaal, hout en verf. Fijn slingerend is de beweging in zijn werken tastbaar en neemt een unieke plaats in de kunsthistorische canon in. Gedurende zijn carrière schilderde Calder ook, ontwierp hij grafische stukken, producties van sieradensets en boekillustraties. Zijn werken bevinden zich in prominente openbare en privécollecties over de hele wereld en zijn gedurende zijn hele carrière breed tentoongesteld, waaronder een solotentoonstelling in 1943 in het Museum of Modern Art in New York.


GEEN VERZENDING NAAR NIET-EU LANDEN
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Obbicht, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 11,50
Naar België € 22,90
Naar Duitsland € 25,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Alexander Calder (1898-1976) 

Amerikaans Amerikaans Alle items van deze kunstenaar (8)

Geplaatst door  mplein
Lid sinds 2017
500 verkochte items
Alle items van deze verkoper (12)
57 cm
74 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieObbicht,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd25-6-2021 om 12:59
Eindtijd23-11-2021 om 7:06
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken